Računalništvo, telefonija
01.02.2020 09:33

Deli z drugimi:

Share

Cyberphone: iPhone v preobleki kiber poltovornjaka

Pametni mobilni telefon Caviar Cyberphone navdušuje v vseh pogledih.
Pametni mobilni telefon Caviar Cyberphone navdušuje v vseh pogledih.

Prvi mož podjetja Tesla je konec lanskega leta predstavil njihov prvi »kiber poltovornjak«. Električni poltovornjak Tesla Cybertruck sicer morda res zgleda nenavadno, vendar pa ponuja nekaj osupljivih lastnosti. V njem se namreč lahko vozi do šest potnikov, naj bi bil celo odporen na strele (tako steklo kot ohišje), voznik pa lahko nastavi tudi višino vozila.

Nadvse zanimivi poltovornjak podjetja Tesla bi naj bil zmožen prevažati težo okrog 6,5 tone, doseg vozila pa naj bi znašal okoli 800 kilometrih (najzmogljivejši model). Poleg tega lahko do 100 kilometrov na uro pospeši v zgolj 2,9 sekunde, kar je izjemno glede na velikost vozila. Kot vse kaže je prvi »kiber poltovornjak« podjetja Tesla nadvse navdušil tudi rusko oblikovalsko podjetje Caviar, saj so po njegovem izgledu predelali nove telefone iPhone.

Oblikovno zanimiv pametni mobilni telefon Caviar Cyberphone je praktično neuničljiv, saj ima zaslon v celoti prekrit s kovinsko masko, ohišje pa je izdelano iz titana. Sprednja plošča oziroma maska se lahko zloži v ločeno stojalo, tako da lahko telefon stoji na mizi ali drugem podstavku. Uporaba dragocenih materialov in všečna oblika pa seveda nista poceni. Kupci lahko izbirajo med modeloma iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max s 64 gigabajti, 256 gigabajti in 512 gigabajti pomnilnika, za najcenejšo različico (iPhone 11 Pro s 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika) pa bo treba odšteti preračunanih 4.718 evrov.


Prijavi napako v članku