Telefoni
30.11.2014 10:42

Deli z drugimi:

Share

CyanogenMod odslej le še za indijske mobilne naprave Micromax

Operacijski sistem CyanogenMod bo od naslednjega leta prilagojen izključno mobilnim napravam podjetja Micromax.
Operacijski sistem CyanogenMod bo od naslednjega leta prilagojen izključno mobilnim napravam podjetja Micromax.

Operacijski sistem CyanogenMod je med uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android nadvse priljubljen, saj v primerjavi z »običajnim« Androidom prinaša izjemne izboljšave na področjih zmogljivosti in odzivnosti. Zaradi tega ne preseneča, da so se za njegov izdelek ogreli pri indijskem podjetju Micromax, ki se vse bolj uveljavlja na področju pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android. Ti so s podjetjem Cyanogen namreč sklenili ekskluzivno pogodbo o sodelovanju, kar pomeni, da bo njihov izjemni mobilni operacijski sistem povsem prilagojen le mobilnim napravam podjetja Micromax.

Prvi pametni mobilni telefoni podjetja Micromax, ki bodo opremljeni s prilagojeno različico mobilnega operacijskega sistema CyanogenMod, bodo naprodaj v prvi polovici naslednjega leta in bodo opremljeni z blagovno znamko »Yu«. Tovrstni mobilniki bodo naprodaj izključno preko svetovnega spleta, kar pomeni, da jih bo po vsej verjetnosti mogoče naročiti tudi v evropske države, vključno s Slovenijo. Najava sodelovanja med podjetjema Cyanogen in Micromax pa bo zdaleč najbolj oškodovala uporabnike pametnih mobilnih telefonov Oneplus, saj bodo ti ekskluzivno podporo za operacijski sistem CyanogenMod obržali le še do konca naslednjega leta.

Podjetje Oneplus je zaradi prekinitve sodelovanja s podjetjem Cyanogen ža najavilo, da bo njihov mobilni operacijski sistem nadomestilo s tistim, ki ga uporablja podjetje OPPO. Če pa tovrstno sodelovanje ne bo obrodilo želenih sadov, bo podjetje Oneplus prisiljeno v razvoj lasnega operacijskega sistema, ki bo temeljil na osnovi Androida 5.0 Lollipop.


Prijavi napako v članku