Računalništvo, telefonija
03.06.2013 13:21
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cube U35GT: Zmogljiva kopija iPada za polovično ceno

Kitajsko podjetje Cube je pripravilo tablico s prodajno oznako U35GT, ki vsaj po obliki močno spominja na priljubljeni tablični računalnik podjetja iz Cupertina. Hrbtna stran ohišja novinca je namreč izdelana iz aluminija in za prikazovanje slik uporablja zaslon s 7,9-palčno diagonalo.
Tablični računalnik Cube U35GT za smešno nizko ceno ponuja 4-jedrni procesor in 7,9-palčni visokoločljivi zaslon.
Tablični računalnik Cube U35GT za smešno nizko ceno ponuja 4-jedrni procesor in 7,9-palčni visokoločljivi zaslon.

Kitajci so že večkrat dokazali, da so pravi mojstri ponarejanja Applovih izdelkov, saj ponaredki gredo v prodajo kot vroče žemljice. Tokrat so se ti »spravili« na iPad Mini, saj je kitajsko podjetje Cube pripravilo tablico s prodajno oznako U35GT, ki vsaj po obliki močno spominja na priljubljeni tablični računalnik podjetja iz Cupertina. Hrbtna stran ohišja novinca je namreč izdelana iz aluminija in za prikazovanje slik uporablja zaslon s 7,9-palčno (20-centimetrsko) diagonalo.

Strojna oprema tabličnega računalnika Cube U35GT je v primerjavi s tablico Apple iPad Mini vsaj za razred boljša, saj so ga inženirji opremili s 4-jedrnim procesorjem Rockchip RK3188 (ARM Cortex A9) frekvence 1,6 gigaherca, grafičnim jedrom Mali400, gigabajtom sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov, razširljiv preko pomnilniške kartice. Zaslon IPS izrisuje slike z ločljivostjo 1.024 x 768 slikovnih točk, celoto pa zaključuje mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean.

V tablični računalnik Cube U35GT vgrajena baterija kapacitete 4.000 miliamper ur ob intenzivnejši uporabi zagotavlja do šest avtonomije. Novost bo na prodajne police trgovin prispela še pred poletjem, zanjo pa bo potrebno na kitajskem in v ZDA odšteti zgolj preračunanih 145 evrov, kar je za tablični računalnik s 4-jedrnim procesorjem in 8-palčnim zaslonom naravnost smešno nizka cena.


Prijavi napako v članku