Igre
03.02.2020 14:40
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Crytekova večigralska uspešnica ta mesec končno tudi za PlayStation 4

Igra bo omogočala medplatformno igranje lastnikov Xbox One in PlayStation 4.
Igra bo omogočala medplatformno igranje lastnikov Xbox One in PlayStation 4.

Nemško podjetje Crytek, ki je zaslovelo s pogonom CryEngine ter streljankama Far Cry in Crysis, se zadnja leta le izjemoma pojavlja v ospredju. Temu so botrovale predvsem finančne težave, zaradi katerih je bilo podjetje primorano zapreti večino svojih podružnic.

Lani pa se je frankfurtski studio odločil podati na pota stare slave z zgodovinsko-domišljijsko spletno streljačino Hunt: Showdown. Čeravno igra ni postala tako odmevna kot Far Cry ali Crysis, so jo kritiki in igralci sprejeli odprtih rok (na platformi Steam namreč s skoraj 40 tisoč glasovi drži oceno 9/10). PC različici je septembra sledila predelava za Xbox One, sedaj pa bodo na svoj račun končno prišli še imetniki konzole PlayStation 4. Slednji bodo pri tem lahko z lastniki Xbox One vstopili v skupne partije, saj avtorji obljubljajo medplatformno večigralstvo.

Igra je bila sprva zamišljena kot duhovni naslednik apokaliptične sekljačine Darksiders pod naslovom Hunt: Horrors of the Gilded Age. Kasneje pa so se razvijalci odločili stvari popeljati v drugačno smer, ki je skorajda bližje fantazijski kavbojščini Darkwatch iz leta 2005.

Hunt: Showdown s prepletanjem PvP in PvE elementov ter srhljivim gotskim pridihom ustvari napeto večigralsko doživetje, ki deluje sveže in razgibano. V njem se ducat lovcev na glave spopade z zastrašujočimi pošastmi po močvirjih Louisiane, kjer pa velike nagrade lahko poskrbijo, da se tarča kaj hitro znajde na hrbtu slehernega posameznika.

Če ste že rahlo naveličani prenekaterih “battle royale” naslovov in se želite preizkusiti v nekoliko drugačnih medmrežnih bitkah, si na koledarju obvezno zabeležite 18. februar. Takrat bo Hunt: Showdown namreč končno na voljo za PlayStation 4, tako v digitalni kot fizični obliki.


Prijavi napako v članku