Igre
08.06.2022 19:12

Deli z drugimi:

Share

Crayta – priljubljena platforma za ustvarjanje iger zdaj na voljo na platformi Facebook Gaming

Crayta je večkrat nagrajena platforma za soustvarjanje, na kateri je omogočen dostop do tisočih iger in virtualnih svetov, ki so jih ustvarili uporabniki. Uporabniki lahko s prijatelji preizkušajo najnovejše igre in pravzaprav iz nič ustvarijo lastna doživetja. Crayta je z današnjim dnem na voljo kot brezplačna oblačna platforma v okolju Facebook Gaming in ponuja možnost uporabe brez prenosa ali namestitve.
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Mark Zuckerberg je napovedal, da je z današnjim dnem Crayta na voljo prav vsem uporabnikom kot ena izmed storitev platforme Facebook Gaming, na kateri lahko ustvarjajo in preizkušajo svoje najljubše igrice skupaj z drugimi uporabniki z vsega sveta. Platforma je izjemno enostavna za uporabo, zato je proces skupnega razvoja iger še bolj razburljiv kot kdaj koli prej. »Ena od stvari, ki so mi pri tem zelo všeč, je zamisel, da lahko nov prostor ali igro ustvarimo znotraj nekega prostora ali igre,« je dejal Mark Zuckerberg.  Z uvedbo Crayte je platforma Facebook Gaming razširila svoj nabor iger v oblaku v evropskih državah, med drugim tudi v Sloveniji. 

Crayta nenehno razvija svoja orodja in vsebine, ki so na voljo njenim uporabnikom. Poleg skupnosti profesionalnih ustvarjalcev, ki pretakajo video vsebine, in razvijalcev, se na platformi nahajajo tudi viri, ki so začetnikom v pomoč pri spoznavanju skrivnosti gradnje svetov in ustvarjanja iger. Prav tako lahko uporabniki na platformi dostopajo do širokega nabora različnih virov, kot so različne vaje in napotki, ki jim pomagajo spoznati zakulisje procesa razvoja iger.

»Danes ljudje metaverse razumejo kot 3D izkušnjo, ki omogoča nepozabna doživetja v virtualni in razširjeni resničnosti, vendar mislim, da je Crayta dokaz, da lahko tovrstne izkušnje zelo preprosto gradimo in v njih uživamo tudi v 2D okolju, torej tudi v aplikaciji Facebook na telefonih in računalnikih,« dodaja Mark Zuckerberg.

Facebook Gaming – igričarji in ustvarjalci združeni na eni platformi

Facebook Gaming je platforma, ki ponuja spletne igre in igre v oblaku ter na kateri se ustvarjalci in ljubitelji iger družijo ob ustvarjanju video vsebin v živo, kratkih vsebin ali videov na zahtevo, ter se povezujejo v okoljih, kot sta na primer Groups in Fan Groups, namen katerih je ravno grajanje skupnosti ljubiteljev igric in predvajalcev pretočnih vsebin s skupnimi interesi in hobiji.  Od decembra 2020 je na platformi v oblaku pretočne igre mesečno igralo več kot 1,5 milijona ljudi.

Poleg igranja iger Facebook Gaming omogoča tudi pretakanje iger, ki jih igrajo izbrani igričarji. Po zadnjih podatkih Facebook Gaming mesečno uporablja več kot 900 milijonov ljudi, približno 230 milijonov pa jih aktivno sodeluje v več sto tisoč tematskih skupinah. Storitev omogoča dostop do iger neposredno v oblaku, ne da bi jih bilo treba prenesti ali namestiti v napravo, zaradi česar je proces igranja še bolj priročen.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Tehnološke servisne delavnice so bile v zadnjem letu eden izmed stebrov, ki so omogočali, da je lahko tehnologija poskrbela za karseda normalen potek življenja. Poraba in povpraševanje ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več