Trdi diski
27.05.2012 20:50
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Corsair s kompletom za enostaven prehod iz trdega diska na pogon Solid State

Prehod iz trdega diska na pogon Solid State še nikoli ni bil enostavnejši!
Prehod iz trdega diska na pogon Solid State še nikoli ni bil enostavnejši!

Medtem ko trdi diski še vedno prednjačijo v kapaciteti, se pogoni Solid State lahko pohvalijo predvsem z visoko hitrostjo prenosa in shranjevanja podatkov ter izjemno zanesljivostjo delovanja. Iz teha razloga so kot nalašč za poganjanje operacijskega sistema in programov, medtem ko podatke shranjujemo na trde diske. Ker prenos podatkov, programov in nastavitev iz trdega diska na pogon Solid State od uporabnika zahteva veliko znanja in časa, so se pri podjetju Corsair domislili nadvse zanimive pogruntavščine.

Inženirji računalniškega giganta so za kupce pogonov Solid State družine Force 3 pripravili poseben komplet za enostaven prehod iz trdega diska na pogon Solid State. Ta je sestavljen iz dveh »delov«, in sicer CD zgoščenke s programsko opremo za enostaven prenos podatkov ter podatkovnega kabla USB in SATA. Program samodejno poskrbi za to, da se celotna vsebina trdega diska, na katerem je nameščen operacijski sistem, prenese na novi pogon Solid State – vključno s programi, z nastavitvami in s podatki. Po končanem postopku trdi disk zamenjamo s pogonom Solid State.

Pogoni Corsair družine Force 3 s kompletom za enostaven prehod iz trdega diska na pogon Solid State bodo naprodaj kmalu. Za različico s 120 GB prostora bo potrebno v prosti prodaji odšteti okoli 120 evrov, maloprodajna cena pogona s kapaciteto 240 GB pa se bo gibala okoli 210 evrov. Podjetje Corsair zatrjuje, da bo njihova novost naprodaj tako rekoč povsod po svetu – vključno s Slovenijo.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku