Procesorji
25.07.2009 16:23

Deli z drugimi:

Share

Core i5 odličen navijalec?

Intel Core i5 naj bi se navijal kot za stavo!
Intel Core i5 naj bi se navijal kot za stavo!

Številni računalničarji nestrpno čakajo na prihod cenovno ugodnih Intelovih procesorjev družine Core i5, ki bodo na trg prispeli v prvi četrtini naslednjega leta. Novi procesor z jedrom ” Clarkdale“, ki je v osnovi enak zmogljivejšim bratom Core i7 in je izdelan s pomočjo 32-nanometrske tehnologije, pa se je pred kratkim izkazal tudi kot odličen navijalec.

Računalniškemu mojstru s spletnim psevdonimom Coolaler je namreč uspelo procesor s privzetim taktom 3,46 GHz in napetostjo komajda 0,832 volta naviti na frekvenco 4,00 GHz. Čeprav frekvenca delovanja novinca ni posebno navdušujoča, gre glede na napetost delovanja procesorskega jedra za izjemen dosežek.

Enostavno navijanje naj bi omogočali tudi dvokanalni pomnilniškim krmilnikom DDR3, klasično zunanje vodilo DMI ter tretjenivojski predpomnilnik L3 kapacitete 4 MB. Za nakup prvega predstavnika procesorja Core i5 naj bi bilo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 200 ameriških dolarjev. Rezultati navijanja novega Intelovega procesorja in spremljajoče fotografije so objavljeni na spletni strani http://www.coolaler.com/.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku