Računalništvo, telefonija
07.12.2016 12:44
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Comtrade odpira četrti center za programske rešitve

Comtrade odpira četrti center za programske rešitve
Comtrade odpira četrti center za programske rešitve

Comtrade, mednarodno podjetje na področju informacijske tehnologije, v četrtek, 8. decembra v Mariboru odpira četrti center za programske rešitve v jugovzhodni Evropi.

Maribor bo tako poleg Ljubljane, Beograda in Sarajeva postal eden izmed štirih tehnoloških centrov družbe Comtrade, katerega posebnost pa bo tesno sodelovanje z zagonskimi podjetji. Comtrade bo svoja vrata v zanimivo delovno okolje odprl mladim perspektivnim podjetjim, ki potrebujejo prostor za delovanje, mentorstvo ali specifično znanje.

Center za programske rešitve, ki velja za eno največjih investicij na IT področju med srednje velikimi podjetji v Mariboru, bo v štajersko prestolnico vnesel sveže ideje in nov zagon na področju informacijskih tehnologij. Poleg spodbujanja in sodelovanja z zagonskimi podjetji, bo Comtradova širitev v Mariboru prinesla tudi nova delovna mesta. Otvoritve se bosta v znak podpore novemu zagonu udeležila tudi Saša Pelko, mariborski podžupan in Aleš Cantarutti, državni sekretar ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Alexis Lope-Bello, CEO, Comtrade: »Comtrade z otvoritvijo novega razvojnega centra dokazuje, da ima Slovenija eno od ključnih vlog pri realizaciji mednarodne razvojne strategije podjetja. Z razvojnimi centri v Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini ter z mrežo zastopstev na Irskem, v ZDA, Nemčiji, Filipinih in Avstriji in Dubaju, je podjetje Comtrade eno najbolj prodornih IT podjetij v regiji, ki zaposljuje najbolj talentirane lokalne strokovnajke na področju IT rešitev.«

Comtrade je mednarodno podjetje, specializirano za informacijske tehnologije. Podjetja v skupini poslujejo na področjih razvoja informacijskih rešitev, sistemske integracije in distribucije informacijskih tehnologij ter strankam zagotavljajo poslovne rešitve z dodano vrednostjo, s katerimi lahko znižajo stroške in povečajo dobičkonosnost. Comtrade zaposluje več kot 1500 strokovnjakov v 11 državah, z več kot 1000 razvijalci programske opreme pa podjetje zagotavlja vrhunsko strokovno znanje v panogah upravljanja shranjevanja podatkov, vgradnih sistemov, igralništva in razvoja prilagojenih aplikacij.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku