Računalništvo, telefonija
16.08.2010 14:13
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

»Code 9« se ponovno pojavlja na socialnih omrežjih

»Code 9« - nasveti otrokom in mladostnikom kako preprečiti staršem vpogled v aktivnosti na družabnih omrežjih in klepetalnicah
»Code 9« se ponovno pojavlja na socialnih omrežjih
»Code 9« se ponovno pojavlja na socialnih omrežjih

Pred nekaj leti smo presenečeni ugotovili, da otroci in najstniki prejemajo e-pošto z navodili za uporabo tehnike »Code 9« za prikrivanje svojih sporočil v klepetalnicah pred starši. PandaLabs, anti-malware laboratorij Panda Security je zaznal ponovni pojav teh sporočil, ki se širijo po socialnih omrežjih.

Glede na zadnje raziskave »Otroci na spletu« v Španiji, ki jih je objavila Panda Security junija letos, je vsaj eden od treh najstnikov že stopil v stik z neznanci preko socialnih mrež. Tega se zavedajo tudi malopridneži in bodo to tudi izkoristili, da pridejo v stik z otroki, opozarja Luis Corrons, tehnični direktor PandaLabs.

Zanimivo je, ko obiščete profile in strani na socialnih omrežjih narejene, da bi širili “Code 9” ugotovite, da med privrženci in prijatelji skorjda ni mladostnikov. Prav nasprotno, kar kaže na to katera populacija je zainteresirana za distribucijo informacij te vrste.

»Code 9« je sam po sebi zelo preprost: pove otrokom, da prikrijejo vsebino pogovora ali sporočil enostavno tako, da omenijo ali napišejo številko »9« kadar se jim približajo starši ali skrbniki. Sogovornik bo takoj spremnil temo pogovora ali izbrisal izmenjana besedila.

V času poletnih počitnic, veliko otrok in najstnikov preživi še več časa za računalnikom kot običajno. Zato bi bilo smotrno zagotoviti, da se na spletu obnašajo varno in odgovorno. Staršem vedno svetujemo, da je najbolje, da z otroci vzpostavijo zaupanja vreden odnos in jim ne bo potrebno ves čas nadzorovati otrokovih aktivnosti na socialnih omrežjih in v klepetalnicah.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku