Računalništvo, telefonija
30.05.2014 19:12
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CloudCatalyst: Most med evropskim podjetniškim ekosistemom in rastočimi priložnostimi računalništva v oblaku

CloudCatalyst: Most med evropskim podjetniškim ekosistemom in rastočimi priložnostimi računalništva v oblaku
CloudCatalyst: Most med evropskim podjetniškim ekosistemom in rastočimi priložnostimi računalništva v oblaku

Po uspešnem začetku delovanja v oktobru 2013 konzorcij CloudCatalyst ponosno predstavlja novo spletno stran (www.cloudcatalyst.eu). Povsem prenovljena spletna stran vsebuje neposredne povezave do dogodkov, v katerih konzorcij sodeluje, pomembnejših novic in različnih storitev, ki jih razvijajo v sklopu projekta, kot na primer storitev Go-to-the Cloud in orodje Cloud Accelerator Toolbox.

Cilj projekta CloudCatalyst je zagotoviti uporabo orodij, ki pripomorejo pri prevzemanju računalništva v oblaku v Evropi in izboljšati položaj evropskega trga računalništva v oblaku. »Orodja, ki jih razvijamo, bodo pomagala podjetjem pri prevzemanju in vpeljavi rešitev računalništva v oblaku, ne glede na to, kako raznolike so njihove potrebe. Pokrili bomo vsa ključna vprašanja in ponudili jasen pregled številnih tematik, med drugim trenutnih trendov v računalništvu v oblaku, ključnih dejavnikov za uspeh pri premagovanju večjih tehničnih ovir, zasebnosti podatkov in zahtev glede skladnosti ter priporočil glede zagotavljanje kakovosti storitev in pogodb SLA. Zato smo tudi želeli, da so te informacije na naši novi spletni strani predstavljene na uporabniku prijazen način, da sta navigacija in iskanje preprosta,« je povedal Dalibor Baškovč, podpredsednik združenja EuroCloud Europe.

Projekt nagovarja razvijalce in znanstvenike, ki razvijajo in vzpostavljajo rešitve računalništva v oblaku, inkubatorje na lokalni, državni in evropski ravni, velika podjetja, mala in srednja podjetja, startupe in podjetnike, ki potrebujejo fleksibilne in razširljive rešitve.

“Z zavezo, ki jo v PT dajemo projektu CloudCatalyst, potrjujemo, da trdno verjamemo v prednosti računalništva v oblaku. V zadnjih treh letih PT ni zgolj investiral v infrastrukturo za računalništvo v oblaku, temveč je tudi vzpodbujal spremembo paradigme pri svojih izdelkih in storitvah – in v lastnih poslovnih procesih – s ciljem integracije rešitev računalništva v oblaku v vsakdanje življenje. Izvajanje tega procesa v naši domovini in razširjanje priložnosti, ki jih prinaša računalništvo v oblaku, je odlična naloga, ki smo ji povsem zavezani,« je dejal Telma Mota, višji vodja projekta inovacije pri PT.

V prihodnjih tednih bomo v sklopu naslednjega večjega koraka opravili številne tržne raziskave in pogovore s ciljem zbiranja ključnih informacij in priprave pregleda stopnje prevzemanja računalništva v oblaku – zakaj bi podjetja morala razvijati storitve računalništva v oblaku, kaj so ključna vprašanja glede rešitev računalništva v oblaku, ki jih podjetja morajo razrešiti znotraj svoje organizacije, kakšna so tveganja in kako se odzvati na vsa ta vprašanja.

Konzorcij CloudCatalyst bo z raziskavami in pogovori nagovoril različne zgoraj omenjene ciljne skupine s ciljem zbiranja in analiziranja ključnih informacij glede trga računalništva v oblaku, prevzemanja in vpeljave rešitev ter preverjanja predpostavk. To je pomemben korak pri pripravi storitvene platforme Go-to-the Cloud, zbirke orodij za upravljanje, ki vključujejo analizo trendov, primere uporabe in praktična priporočila v obliki poročil, ki jih je mogoče natisniti. »Poleg tega v juniju načrtujemo tudi organizacijo prve delavnice CloudCatalyst, namenjene našim ciljnim skupinam,« je zaključil Domen Baškovec iz Si.mobila.

Za več informacij o projektu obiščite spletno stran. Če bi želeli sodelovati v raziskavi, pa lahko pišete na info@cloudcatalyst.eu.


Prijavi napako v članku