Računalništvo, telefonija
16.12.2015 11:25
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Čitalci črtnih kod: Laser proti imagerju

Laserski čitalniki črtnih kod kot tudi digitalni imagerji so programirani tako, da lahko dekodirajo specifične simbologije ali “jezik črtnih kod”. Glede na uporabljeno simbologijo (vrsto črtnih kod) lahko določimo katera tehnologija branja je najbolj smiselna.
Čitalci črtnih kod: Laser proti imagerju
Čitalci črtnih kod: Laser proti imagerju

Laserski čitalniki črtnih kod berejo izključno linearne (1D) črtne kode. Linearna imager tehnologija branja črtnih kod s svojo integrirano kamero omogoča zajemanje črtnih kod tudi z zaslonov (npr. telefona, tabličnega računalnika), z njo pa lahko beremo izključno 1D črtne kode. Z imager tehnologijo lahko zajamemo celotno območje in posledično podpira tudi kompleksne, 2D črtne kode.

Uporaba imager tehnologije je v porastu zaradi večje razširjenosti 2D kod. Zaradi bolj kompleksnih in dražjih komponent pri 2D čitalcih črtnih kod, pa so laserski čitalniki črtnih kod še vedno najbolj cenovno optimalna odločitev, v primeru, da branje ne zajema 2D črtnih kod.

Za pomoč pri izbiri čitalca črtnih kod se obrnite na podjetje Info-Kod d.o.o. (info@info-kod.si, 01 256 24 99, www.info-kod.si).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku