Računalništvo, telefonija
14.07.2019 11:07

Deli z drugimi:

Share

Čisti Android za nova telefona Xiaomi

Xiaomi je za nova pametna mobilna telefona izbral čisti Android.
Xiaomi je za nova pametna mobilna telefona izbral čisti Android.

Mobilni operacijski sistem Android je zaradi visoke razdrobljenosti iz dneva v dan manj obvladljiv, saj te mobilne naprave danes namreč izdeluje skupno že na tisoče različnih proizvajalcev. Največ izmed njih seveda najdemo na Kitajskem, saj tam najdemo kar precej podjetji, ki izdelujejo poceni, a dovolj zmogljive pametne mobilne telefone Android. Težava je predvsem v tem, da proizvajalci za njihove izdelke ne pripravljajo posodobitev, kar uporabnike prikrajša tako za nove možnosti kot tudi za varnostne posodobitve, ki so ključne za varnost podatkov.

Zaradi visoke razdrobljenosti operacijskega sistema Android so pri podjetju Xiaomi sprejeli odločitev, da svoja dva nova pametna mobilna telefona Mi A3 in Mi A3 Lite opremijo z mobilnim operacijskim sistemom Android One. Ta platforma dejansko pod sabo združuje pametne telefone različnih proizvajalcev, ki so osnovani na čistem Android sistemu. Za programsko izkušnjo je tako zadolženo podjetje Google, ki bedi tako nad varnostjo kot posodobitvami sistema, zato ni nevarnosti, da bodo uporabniki ostali brez posodobitev.

O pametnih mobilnih telefonih Xiaomi trenutno še ni znano veliko. Model Mi A3 naj bi bil sicer opremljen s procesorjem Snapdragon 730, nekoliko šibkejši model pa s procesorjem Mi A3 Lite. Trenutna modela Mi A2 in Mi A2 Lite pa temeljita na osnovi procesorjev Qualcomm Snapdragon 660 oziroma Snapdragon 625. to dejansko pomeni, da bosta novinca nekoliko zmogljivejša in uporabnejša v primerjavi s predhodnikoma. Več o novih pametnih mobilnih telefonih podjetja Xiaomi pa naj bi bilo znanega že čez nekaj tednov.


Prijavi napako v članku