Strojna oprema
14.04.2006 06:41

Deli z drugimi:

Share

Cisco Systems s 16 gigabiti na sekundo

Podjetje Cisco Systems je napovedalo dobavljivost rešitve prihodnje generacije za dostavo aplikacij prek omrežja Cisco Application Control Engine (ACE). To je s prepustnostjo 16 gigabitov na sekundo (Gb/s) najzmogljivejša rešitev na trgu, ki ponuja močno varnost na več nivojih in edinstvene možnosti navideznih particij.

ACE večstoritveni modul za stikala Catalyst 6500 Series ponuja številne nove zmogljivosti, vključno s stotinami navideznih particij, dodeljevanjem virov po posameznih particijah, nadzor glede na dodeljeno vlogo v administraciji in zmogljiv XML aplikacijski vmesnik. ACE konsolidira tudi funkcionalnosti kot so izenačevanje obremenitve po strežnikih, pospeševanje aplikacij in varnost na nivoju aplikacij. Cisco ACE omogoča centralni nadzor nad infrastrukturo, ob prenosu administracije aplikacij ločenim operativnim ekipam, poenostavi infrastrukturo aplikacij, skrajša delovni potek, ki je potreben za prenos aplikacij poslovnih storitev na splet ter skrajša čas vpeljave aplikacij.

Podjetje Cisco Systems je napovedalo tudi nov programski modul za varnost aplikacij Application Velocity System (AVS), vodilno napravo za pospeševanje in varnost aplikacij. Nov varnostni programski modul samodejno deluje s Cisco ACE in poleg odstranitve bistveno večjega števila aplikacijskih šibkih točk doda še dvosmerni nadzor in zaščito nad aplikacijami.

ACE nudi boljši nadzor na aplikacijsko infrastrukturo
Z uporabo novih zmožnosti ustvarjanja navideznih particij v Cisco ACE lahko vodje IT ustvarijo do 250 logičnih naprav, ki jih je mogoče upravljati ločeno. Cisco ACE nudi možnost nadzora glede na vlogo (role-based acces control capabilities), kar omogoča IT oddelku dodeljevanje nalog upravljanja distribuiranim IT ekipam, ob tem pa centralni nadzor nad dostavam aplikacij prek omrežja in pravil. Z modulom ACE lahko vodje IT zagotovijo tudi stopnje virov za vsako logično particijo in dodelijo potrebne funkcije vsaki particiji posebej, s čimer lahko hitro dodajo ali spremenijo aplikacije, poenostavijo topologije svoje infrastrukture, konsolidirajo vire in se hitro odzovejo na poslovne zahteve. Te skupne prednosti izjemno izboljšajo delovni potek dostave aplikacij, saj zmanjšajo čas in vire, ki so potrebni za vpeljavo in upravljanje omrežne aplikacijske infrastrukture.

Vodilna zmogljivost delovanja aplikacij
Cisco ACE skupaj z nadgrajeno programsko opremo Cisco AVS svojim strankam nudi vodilno zmogljivost pri aplikacijah. Ta rešitev ponuja dva do petkratno izboljšanje odzivnih časov aplikacij v primerjavi z drugimi vodilnimi rešitvami. Cisco ACE postavlja nova merila zmogljivosti s podporo za do 4, 8 ali 16 Gb/s prepustnosti surovih podatkov in do 345.000 povezav na sekundo. V ohišje stikal Catalyst 6500 Series je mogoče vgraditi več modulov ACE za še večjo prepustnost. Poleg tega ACE nudi obsežen nabor modelov za visoko stopnjo delovanja in nadomestni način delovanja, vključno s preklapljanjem med aplikacijskimi particijami, znotraj ohišja, med ohišji znotraj istega podatkovnega centra ali med podatkovnimi centri.

Večnivojska aplikacijska varnost
Za zaščito pred vse večjim številom napadov na aplikacije in za zaščito poslovnih podatkov v omrežju, Cisco ACE z varnostnim programskim modulom AVS nudi visoke stopnje aplikacijske varnosti, vključno z dvosmerno zaščito aplikacijskega prometa in učinkovitim nadzorom, kakor tudi filtriranje in popravke pogostih protokolov v podatkovnih centrih. Ker je ključni sestavni del sodobne aplikacijske varnosti hitrost, je ACE prvi modul, ki ponuja strojno pospešen nadzor protokolov in nadzorni stroj integriran v dobavo aplikacij, kakor tudi podporo do milijon vnosom NAT in 256.000 vnosom v dostopni seznam.

Manj naprav z višjo stopnjo nadzora
Cisco ACE poenostavlja aplikacijsko infrastrukturo za dostavo aplikacij v en modul z združevanjem funkcionalnosti več naprav, vključno z izenačevanjem obremenitve, šifriranjem po protokolu SSL, varnostjo in možnostjo optimizacije aplikacij. Cisco ACE je povsem integriran s stikali Cisco Catalyst 6500 Series, najuspešnejšim omrežnim stikalom v zgodovini. Ta tesna integracija omogoča podjetjem in ponudnikom storitev izkoristiti jedrno omrežje in možnosti omrežne virtualizacije za preprosto in cenovno učinkovito povečanje zmogljivosti delovanja aplikacij prek svojih prostranih omrežij. Cisco ACE podjetjem omogoča prihraniti pri prostoru in porabi energije v podatkovnih centrih. Storitveni modul ACE je nov član rastočega nabora storitvenih modulov za stikala Catalyst 6500 Series, ki vključujejo požarni zid, navidezno zasebno omrežje in brezžične storitve. Cisco ACE je mogoče preprosto upravljati prek bodisi Cisco Application Networking Manager, grafičnega uporabniškega vmesnika za upravljanje več naprav, bodisi zmogljive ukazne vrstice ali pa aplikacijskega programskega vmesnika, ki temelji na XML.

Cene in dobavljivost
Modul Cisco Application Control Engine je že na voljo v konfiguracijah, ki podpirajo prepustnosti do 4, 8 in 16 Gb/s po 39.995, 59.995 in 99.995 ameriških dolarjev. Razširljiva arhitektura družine rešitev Cisco ACE strankam omogoča nadgraditi zmogljivost in razširljivost ACE prek nakupa programskih licenc. Programski aplikacijski varnostni modul AVS bo na voljo v začetku maja po 10.000 ameriških dolarjev.


Prijavi napako v članku