Računalništvo, telefonija
05.07.2011 18:35

Deli z drugimi:

Share

Cisco predstavlja aplikacijo za velika podjetja in ekosistem za poslovne tablične računalnike Cisco Cius

Podjetje Cisco je predstavilo AppHQ™, aplikacijski ekosistem, posebej namenjen za tablični računalnik Cisco Cius™, ki omogoča nove načine ustvarjanja, upravljanja in hitrega uvajanja aplikacij za tablične računalnike v podjetju. Cisco AppHQ je izjemno varna uporabniška prodajalna v oblaku, ki ponuja zmogljivosti za končne uporabnike in upravitelje IT, ki jih v drugih prodajalnah aplikacij danes ni mogoče najti.
Cisco Cius
Cisco Cius

Podjetje Cisco je predstavilo AppHQ™, aplikacijski ekosistem, posebej namenjen za tablični računalnik Cisco Cius™, ki omogoča nove načine ustvarjanja, upravljanja in hitrega uvajanja aplikacij za tablične računalnike v podjetju. Cisco Cius, tablični računalnik, ki temelji na operacijskem sistemu Android in je namenjen za podjetja, združuje funkcije zvoka, videa, sodelovanja in virtualizacije, s katerimi se ne more primerjati noben drug tablični računalnik, ki je danes na voljo na tržišču. Cisco Cius je optimiziran tablični računalnik za organizacije, ki zagotavlja varnost za potrebe podjetij in je naravni podaljšek omrežja v podjetju. Naprava zagotavlja strankam mobilnost, centralizirano upravljanje, ustvarjanje virtualnih vsebin, računalniške zmogljivosti in obsežen paket aplikacij za sodelovanje.

AppHQ ponuja razvijalcem orodja in vire za ustvarjanje, preizkušanje in trženje aplikacij za tablični računalnik Cisco Cius, upraviteljem IT pa omogoča nadzor nad tem, katere aplikacije je mogoče uporabiti v napravah. Podjetja lahko tudi ustvarjajo zasebne prodajalne aplikacije po meri za svoje organizacije, v katerih lahko zaposleni najdejo, objavijo in pridobijo aplikacije, ki dopolnjujejo njihova poslovna okolja.

Med nizom medijskih dogodkov, ki so se odvijali te dni, je podjetje Cisco izpostavilo organizacije CDW, Nervecentre Software, Nottingham University Hospitals, Palomar Pomerado Health, University of Wisconsin-Whitewater in Verizon kot nekatere od strank, ki uporabljajo tablični računalnik Cisco Cius, in na ta način zaposlenim pomagajo odpravljati ovire za mobilno produktivnost v pisarnah, univerzitetnih središčih, doma in na poti.

Predstavitev aplikacije Cisco AppHQ: zaupanja vrednega vira za poslovne aplikacije

Cisco AppHQ je izjemno varna uporabniška prodajalna v oblaku, ki ponuja zmogljivosti za končne uporabnike in upravitelje IT, ki jih v drugih prodajalnah aplikacij danes ni mogoče najti. Če naštejemo samo nekaj od zmogljivosti:

  • Preizkušanje in ocenjevanje: upravitelji IT se želijo prepričati, da so aplikacije, ki se uporabljajo v njihovem okolju, ustrezne za podjetje. Cisco AppHQ ponuja upraviteljem IT in uporabnikom »zaupanja vreden vir« aplikacij, saj mora vsaka aplikacija v okviru AppHQ prestati Ciscovo potrditveno testiranje, ne glede na to, ali so jo razvili podjetje Cisco, razvijalski partnerji platforme Android ali uporabniki znotraj posameznega podjetja. Postopek potrditve zajema testiranje interoperabilnosti same aplikacije kot tudi tipičnih konfiguracij znotraj naprave.
  • Prodajalna v prodajalni: podjetja bodo imela znotraj sistema AppHQ izjemno varno zasebno prodajalno aplikacij, ki jo bo gostil Cisco . Podjetja lahko prodajalno prilagodijo v skladu s smernicami svojih blagovnih znamk, med drugim tudi z uporabo logotipov, ikon in barvnih shem. Prilagodljiva prodajalna v prodajalni je platforma, ki jo lahko stranke uporabijo za učinkovito uvajanje aplikacij v svojih organizacijah. Primer: podjetje, ki ponuja finančne storitve, lahko ponuja aplikacije, ki podpirajo poslovanje v pisarni, na primer kadrovske aplikacije ali aplikacije za plačilne liste, ter te aplikacije posredujejo v naprave ustreznih zaposlenih.
  • Omogoča upravljanje IT: z aplikacijo AppHQ Manager™ lahko upravitelji IT dovolijo (ali zavrnejo) dostop do tržnic z aplikacijami glede na vlogo uporabnika ali napravo ter odobrijo (ali zavrnejo) dostop do aplikacij glede na vrsto, vir ali kategorijo. Ta edinstvena zmogljivost omogoča organizacijam IT zagotavljanje ravnovesja med svobodo posameznega uporabnika in pravilniki podjetja o varnosti in stroškovni učinkovitosti.

Dodatne informacije o ekosistemu Cisco AppHQ in tabličnem računalniku Cisco Cius

  • Podjetje Cisco bo v ekosistem AppHQ po svojem izboru vključilo vodilne poslovne in potrošniške aplikacije, v katere so integrirane Ciscove zmogljivosti sodelovanja, pa tudi preizkušene aplikacije razvijalskih partnerjev za povezovanje med podjetji ter za povezovanje med podjetji in potrošniki. Pozneje se bodo aplikacije dodajale v ekosistem AppHQ na podlagi zahtev strank. Upravitelji IT lahko izbirajo med 200.000 aplikacijami, ki jih ponuja Android Marketplace.
  • Cisco AppHQ ponuja uporabniku prijazen vmesnik za iskanje in nameščanje aplikacij ter platformo za povratne informacije uporabnikov o aplikacijah. Končni uporabniki lahko najdejo informacije o posamezni aplikaciji, na primer podatke o izdajatelju in datumu izdaje, ter nameščajo ali posodabljajo aplikacije in jih celo razvrščajo glede na kategorijo, na primer po najbolj priljubljenih ali najnovejših.
  • Cisco Cius ponuja integrirani dostop do obsežne zbirke aplikacij za sodelovanje Cisco®, med drugim do aplikacij za sestanke Cisco WebEx®, družabne programske opreme Cisco Quad™, sporočanja Cisco Jabber® in sistema Cisco TelePresence™.
  • Tablični računalnik Cisco Cius naj bi bil globalno na voljo od 31. julija 2011. Predvidena cena naj bi bila nižja od 750 ameriških dolarjev, podjetje Cisco pa je ponudilo tudi novo promocijo* z naslovom »Triple V« (Voice, Video and Virtualization – Trojni V: zvok, video in virtualizacija), ki bi lahko omogočila dodatna znižanja cene tudi pod 700 ameriških dolarjev. Cena se lahko razlikujejo glede na državo. Vsaka naprava Cisco Cius bo že zajemala osnovni dostop do ekosistema Cisco AppHQ.
  • Cisco Cius strankam zagotavlja garancijo razreda za velika podjetja in podporo, dosegljivo s klicem na eno številko. Po potrebi je mogoče dobiti zamenjavo v 24 urah. Storitve podjetja Cisco omogočajo tudi izbiro med enoletno, dvoletno in triletno garancijo v skladu z modelom za poslovne stranke.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CISCO SYSTEMS
Za več informacij so vam na voljo pri CISCO SYSTEMS
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CISCO SYSTEMS? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku