Računalništvo, telefonija
21.10.2010 09:30
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco ūmi – prihodnost hišnega TelePresence sistema

Enostavno, jasno in živo HD izkustvo
Enostavno, jasno in živo HD izkustvo

Podjetje Cisco je predstavilo sistem Cisco ūmi Telepresence, prvo domačo HD video rešitev, ki združuje družino in prijatelje, ne glede na to, ali so ti v neposredni bližini ali razklopljeni po celem svetu. Z uporaba HD televizorja in širokopasovnega interneta, Cisco ūmi zagotavlja jasne, naravne in žive video komunikacije, kot bi bili vaši prijatelji v istem prostoru.

Hišni TelePresence sistem zagotavlja neverjetno jasno in živahno video komunikacijo z uporabo že obstoječih HD televizijskih sprejemnikov. Glede na visoke zmogljivosti, lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo bliskovit razmik takšne opreme.

Sistem Cisco ūmi združuje funkcije HD kamere, nadzorne plošče in daljinskega upravljanja in uporablja vse prednosti in dognanja rešitve TelePresence, ki uporabnikom zagotavljajo resnično in neomejeno komunikacijo in samodejno prilagajanje razmeram v prostoru. Po priključitvi Cisco rešitve na HD TV sprejemnik in žično ali brezžično širokopasovno omrežje, se na zaslonu odpre uporabniški vmesnik, preko katerega lahko uporabnik kliče, dostopa do video sporočil, vzdržuje stike in prilagaja svoj profil in nastavitve. Preko Cisco ūmi-ja je omogočeno tud snemanje lastnih video posnetkov in dajanje v skupno uporabo preko Facebooka, YouTube, ali elektronske pošte. Stik s strankami, ki nimajo takšnega sistema je mogoč preko kateregakoli računalnika, ki je opremljen s spletno kamero in Google Video chat storitvijo.

“Cisco z uporabo novih video komunikacij zbližuje ljudi, ki vsakodnevno spreminjajo poslovne in zasebne komunikacije in nudi nove oblike zabave in načine za povezovanje s prijatelji” – je dejal predsednik in izvršni direktor podjetja Cisco, John Chambers. “Cisco ūmi predstavlja del prihodnosti, kjer ima tehnologija odločilno vlogo pri povečanju dostopnosti novih storitev, od izobraževanja in zdravstvenega varstva do finančnih storitev.”

Cisco ūmi bo v začetku prihodnjega leta na voljo uporabnikom Verizona v ZDA. Pri Ciscu obljubljajo, da bodo kaj hitro ponudbo razširili še na ostale trge.


Prijavi napako v članku