Računalništvo, telefonija
01.10.2010 14:13
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco ūmi – prihodnost hišnega TelePresence sistema

Cisco data sheet
Cisco data sheet

Podjetje Cisco je predstavilo sistem Cisco ūmi Telepresence, prvo domačo HD video rešitev, ki združuje družino in prijatelje, ne glede na to, ali so ti v neposredni bližini ali razklopljeni po celem svetu. Z uporaba HD televizorja in širokopasovnega interneta, Cisco ūmi zagotavlja jasne, naravne in žive video komunikacije, kot bi bili vaši prijatelji v istem prostoru.

Hišni TelePresence sistem zagotavlja neverjetno jasno in živahno video komunikacijo z uporabo že obstoječih HD televizijskih sprejemnikov. Glede na visoke zmogljivosti, lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo bliskovit razmik takšne opreme.

Sistem Cisco ūmi združuje funkcije HD kamere, nadzorne plošče in daljinskega upravljanja in uporablja vse prednosti in dognanja rešitve TelePresence, ki uporabnikom zagotavljajo resnično in neomejeno komunikacijo in samodejno prilagajanje razmeram v prostoru. Po priključitvi Cisco rešitve na HD TV sprejemnik in žično ali brezžično širokopasovno omrežje, se na zaslonu odpre uporabniški vmesnik, preko katerega lahko uporabnik kliče, dostopa do video sporočil, vzdržuje stike in prilagaja svoj profil in nastavitve. Preko Cisco ūmi-ja je omogočeno tud snemanje lastnih video posnetkov in dajanje v skupno uporabo preko Facebooka, YouTube, ali elektronske pošte. Stik s strankami, ki nimajo takšnega sistema je mogoč preko kateregakoli računalnika, ki je opremljen s spletno kamero in Google Video chat storitvijo.

“Cisco z uporabo novih video komunikacij zbližuje ljudi, ki vsakodnevno spreminjajo poslovne in zasebne komunikacije in nudi nove oblike zabave in načine za povezovanje s prijatelji” – je dejal predsednik in izvršni direktor podjetja Cisco, John Chambers. “Cisco ūmi predstavlja del prihodnosti, kjer ima tehnologija odločilno vlogo pri povečanju dostopnosti novih storitev, od izobraževanja in zdravstvenega varstva do finančnih storitev.”

Cisco ūmi bo v začetku prihodnjega leta na voljo uporabnikom Verizona v ZDA. Pri Ciscu obljubljajo, da bodo kaj hitro ponudbo razširili še na ostale trge.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CISCO SYSTEMS
Za več informacij so vam na voljo pri CISCO SYSTEMS
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CISCO SYSTEMS? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.



Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več