Računalništvo, telefonija
18.03.2008 10:14
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco Expo 2008

Cisco, vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet, že sedmič organizira dvodnevno strokovno konferenco Cisco Expo, ki danes in jutri poteka v hotelu Golf na Bledu. Namen srečanja je domačim podjetjem predstaviti tehnološke novosti, praktične primere uporabe in poslovne vidike rešitev. Konference se udeležujejo predstavniki največjih slovenskih podjetij, inženirji in drugi člani dejavnosti IT. Letošnja prireditev Cisco Expo na svojevrsten način zaznamuje desetletnico obstoja Cisca na slovenskem trgu.

Na osrednjem dogodku slovenskega Cisca, konferenci Cisco Expo 2008, se skupaj s poslovnim uspehom prepletajo inovacije, izkušnje in nove smernice. Številni predstavniki podjetij in izobraževalnih ustanov lahko prisluhnejo zanimivim predavanjem in si ogledajo predstavitev iz sveta naprednih omrežnih tehnologij in uporabnikom prijaznih rešitev. Zaradi pestrega programa in boljše preglednosti je program razdeljen na pet sklopov, in sicer na plenarna predavanja, poslovna predavanja, predavanja o tehnologijah in rešitvah, pričevanja končnih uporabnikov in predavanja pokroviteljev. “Sedanjost in prihodnost pripadata tistim, ki lahko v najkrajšem času ponudijo zanesljive, visoko kakovostne izdelke in rešitve, ki ustrezajo željam in pričakovanjem kupcev. Znanje, pretok informacij in možnost sodelovanja med posamezniki so ključnega pomena in te izkušnje želimo prenesti na udeležence sedmega Expa,” je o poslanstvu konference povedal Anton Petrič, direktor Cisca Slovenija.

Program konference vsebuje šest plenarnih in poslovnih predavanj, 15 predavanj o tehnologijah in rešitvah, šest predstavnikov končnih uporabnikov – Kolektor, Engrotuš/Tuš Telekom, Trimo Trebnje, Cimos, Bankart, BSH Hišni aparati – pa v študijah primerov prikazuje praktično uporabo.

Pomemben del konference so Ciscovi poslovni partnerji. Letos se jih je sedem odločilo tudi za demo predstavitve, kar je novost letošnje konference. Generalni pokrovitelj je Ciscov strateški partner Panduit, zlati pokrovitelj je NIL, srebrni pa Avtenta.si. Kot tehnološki sponzorji sodelujejo še štirje Ciscovi partnerji, Comtron, IBM, S&T in SRC.SI. Med dvodnevno konferenco si lahko razstavne prostore obiskovalci ogledajo tudi organizirano in tako sistematično odkrivajo novosti in priložnosti Expa 2008.

Za vse, ki jih zanima poglobiti svoje znanje s področja informacijske tehnologije ali jih zanima kariera s področja vrhunske tehnologije, je Cisco leta 1997 ustanovil vrhunski izobraževalni program Cisco Networking Academy. Program omogoča spletne tečaje v visokokakovostni spletni obliki, nad katero je navdušenih prek milijon tečajnikov v več kot 150 državah po celem svetu. Predstavniki lokalne Cisco akademije so ves čas konference prisotni na svojem razstavnem prostoru in so na voljo za kakršna koli vprašanja v zvezi z možnostmi izobraževanja v Sloveniji in podobno.

Na prireditvi sodelujejo tudi predstavniki Technical Assistance Centra (TAC) – Klinike načrtovanja omrežij. Uporabniki in partnerji se lahko na konferenci z inženirji TAC centra pogovorijo o tehničnih rešitvah in izzivih v postopku načrtovanja omrežij. Strokovnjaki so udeležencem na voljo ves čas konference z nasveti, kako najbolje izkoristiti prednosti posameznih Ciscovih rešitev pri uporabi ali nadgradnji omrežij.

“Expo sta tista dneva v letu, ko se srečamo vsi ciscovci, si izmenjamo izkušnje, zastavimo nove izzive in vzpostavimo nova medosebna ali poslovna razmerja. To je tudi enkratna priložnost za odkrivanje Ciscovega pogleda v prihodnost in praktične izkušnje naših partnerjev ter naših strank,” je o konferenci še povedal Anton Petrič, ki je s predavanjem “Inovativnost – generator rasti” konferenco otvoril.


Prijavi napako v članku