Računalništvo, telefonija
02.12.2020 10:35
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chuwi navdušil s kompaktnimi prenosniki LarkBook

Prenosnik Chuwi LarkBook se ponaša tako s kompaktno obliko kot nizko težo.
Prenosnik Chuwi LarkBook se ponaša tako s kompaktno obliko kot nizko težo.

Če se zanimate za nakup vrhunskega, a cenovno še vedno dostopnega prenosnega računalnika z operacijskim sistemom Windows 10, potem vam bo novi prenosnik podjetja Chuwi nedvomno pisan na kožo. Tu namreč gre za vrhunski prenosni računalnik Chuwi LarkBook, ki je pisan na kožo tako delu kot zabavi. Novost je namreč opremljena s kakovostnim visokoločljivim zaslonom s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo, ni večja od običajnega lista formata A4 in tehta zgolj en kilogram.

Podjetje Chuwi je prenosni računalnik LarkBook opremilo s štirijedrnim procesorjem Intel Celeron N4120 frekvence 2,4 gigahercev, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State z 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Ker prenosnik v debelino meri zgolj 11,9 milimetrov, ne preseneča, da ga bomo lahko brez težav prenašali naokoli. Ker procesor pri polni obremenitvi porabi zgolj šest vatov električne moči, ne preseneča, da je prenosnik pasivno hlajen in pri delovanju povsem neslišen.

Kompaktni prenosni računalnik Chuwi LarkBook naj bi bil nared za prodajo še pred koncem letošnjega leta. Sprva bo novost seveda mogoče kupiti le preko kitajskih trgovcev. Čeprav maloprodajna cena novosti še ni bila razkrita, verjamemo, da ta na bo pretirano visoka in precej nižja od konkurenčnih izdelkov.


Prijavi napako v članku