Računalništvo, telefonija
03.04.2017 07:28

Deli z drugimi:

Share

Chrome še vedno številka ena med brskalniki

Chrome je priljubljen predvsem na račun enostavnosti uporabe, hitrega delovanja ter odlične podpore za vse sodobne tehnologije in Googlove spletne storitve.
Chrome je priljubljen predvsem na račun enostavnosti uporabe, hitrega delovanja ter odlične podpore za vse sodobne tehnologije in Googlove spletne storitve.

Čeprav Microsoft že kar nekaj časa močno podpira lastni spletni brskalnik Edge, in sicer tudi prek različnih obvestil in oglasov v operacijskem sistemu Windows 10, z njim nikakor ne uspe prepričati uporabnikov svetovnega spleta. Nedavna raziskava analitskega podjetja NetMarketShare je namreč pokazala, da je v mesecu marcu spletni brskalnik Edge uporabljalo le 5,61 odstotkov vseh uporabnikov spleta širom sveta. Delež uporabnikov se je v primerjavi z mesecem februarjem povečalo za zgolj 0,06 odstotkov, kar je bilo dovolj zgolj za četrto mesto med brskalniki.

Čeprav spletni brskalnik Internet Explorer ni več deležen izboljšav in prejema zgolj varnostne popravke, je med uporabniki svetovnega spleta še vedno zelo priljubljen, saj nanj še vedno prisega 18,95 odstotkov uporabnikov spleta, kar ga uvršča na drugo mesto. Največji delež med spletnimi brskalniki pa ima Chrome, saj ta verjeti ali ne obvladuje kar 58,64 odstotkov svetovnega trga. Ta je med uporabniki svetovnega spletna priljubljen predvsem na račun enostavnosti uporabe, hitrega delovanja ter odlične podpore za vse sodobne tehnologije in Googlove spletne storitve.

Tretje mesto med spletnimi brskalniki trenutno zasega spletni brskalnik Mozilla Firefox, saj je nanj v mesecu marcu prisegalo 11,79 odstotkov spletnih uporabnikov širom sveta. Raziskava analitskega podjetja NetMarketShare je še pokazala, da med najbolj priljubljenimi spletnimi brskalniki širom sveta najdemo še brskalnika Safari in Opera, ki trenutno zasedata 3,37 odstotni in 1,18 odstotni tržni delež. Vse ostale brskalnike pa uporablja zgolj peščica uporabnikov svetovnega spleta.


Prijavi napako v članku