Računalništvo, telefonija
23.05.2014 18:03

Deli z drugimi:

Share

CGS konferenca 2014 je združila preko 300 strokovnjakov iz različnih strok!

CGS konferenca 2014 je združila preko 300 strokovnjakov iz različnih strok!
CGS konferenca 2014 je združila preko 300 strokovnjakov iz različnih strok!

Podjetje CGS plus je 22. maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, uspešno sklenilo CGS konferenco 2014, osrednji slovenski dogodek, na katerem javnosti predstavijo najmodernejše CAD in BIM tehnologije na področju arhitekture, gradbeništva, geodezije in strojništva, tehnologije za upravljanje in vzdrževanje objektov, okoljske in prostorske informacijske sisteme, aktualne domače in mednarodne projekte ter druge sorodne vsebine.

Dogodek je postregel z 38 strokovnimi predavanji, ki jih je pripravilo 29 domačih in 7 predavateljev iz tujine in gostil preko 300 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Danske, Češke, Grčije in Avstrije.

Še posebej veliko pozornosti so pritegnila predavanja ga. Marjana Šijavec Zavrl, z gradbenega inštituta ZRMK, ki je podrobneje predstavila določila o energetski izkaznici objektov, zajeta v novem energetskem zakonu. G. Chavdoulas Konstantinos in g. Kokkinos Ioannis, iz ADT Omega, enega največjih grških podjetij za načrtovanje in gradnjo infrastrukturnih objektov, sta obiskovalcem predstavila velik železniški projekt, ki ga izvajajo v Saudski Arabiji, »Damman-Jubail« in je bil izdelan s programsko opremo za načrtovanje železnic “Ferrovia”, podjetja CGS plus. Doc. dr. Tjaša Griessler Bulc iz Zdravstvene fakultete je udeležence navdihnila s predavanjem Zelene tehnologije za mesta prihodnosti, v katerem je predstavila tudi akvaponične rešitve, razvite v sodelovanju s podjetjem CGS plus. Na področju energetike je podjetje CGS plus predstavilo v tem času zelo aktualno rešitev Electra, za načrtovanje nizkonapetostnih električnih vodov. Še posebej zanimivo pa je bilo predavanje g. Dušana Olaja, direktorja podjetja DUOL Inženiring in prejemnika priznanja »Podjetnik leta 2013«, ki je kot slavnostni govornik CGS konference 2014 predstavil, kako z inovativnostjo, odločnostjo in pozitivno naravnanostjo, iz malega podjetja ustvariti uspešno in v svetovnem merilu vodilno podjetje v panogi. Kot sam v šali pravi: »Zavedajte se, da trg ne sega le od Šentilja do Bregane!«

CGS konferenco 2014 je ob koncu popestril še eden najbolj prepoznavnih slovenskih stand-up komikov Boštjan Gorenc – Pižama.

Podrobne vsebine CGS konference 2014 so na voljo na spletni strani dogodka, www.cgs-konferenca.si, kjer bodo v kratkem objavljeni tudi videoposnetki vseh predavanj.


Prijavi napako v članku