Programska in razvojna orodja
01.05.2012 16:30
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Četrti Skype za iOS varnejši in zanesljivejši

Uporabniki Applovih naprav so po dolgem času le dočakali korenito prenovo Skypa.
Uporabniki Applovih naprav so po dolgem času le dočakali korenito prenovo Skypa.

Skype je za uporabnike Applovih naprav iPhone, iPod Touch in iPad pripravil že četrto različico programa za opravljanje brezplačnih spletnih in video pogovorov ter cenejših klicev v mobilna in stacionarna omrežja. Ta je v primerjavi s predhodnikom občutno varnejši in zanesljivejši ter prinaša kopico nadvse uporabnih novosti. Med njimi izstopa možnost prenosa predogleda lastnega videa. Ta funkcionalnost je sicer že dalj časa prisotna v storitvi FaceTime.

Program Skype 4.0 za mobilni operacijski sistem iOS ima sedaj možnost, da se samodejno ponovno zažene v primeru nenadnega prenehanja delovanja. Programerji so tu še izboljšali dostopnost in stabilnost delovanja. Prenove grafičnega vmesnika sta bila tokrat deležna »kontakti« in »sporočila«. Programerji so povsem spremenili tudi vstopni zaslon za prijavo v program. Ta se sedaj občutno bolj prilega grafičnemu vmesniku novega mobilnega operacijskega sistema iOS.

Za poganjanje programa Skype 4.0 mora biti na Applovih napravah iPhone, iPod Touch in iPad nameščen mobilni operacijski sistem iOS različice 4.3 ali novejši. Novost, ki je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/YJFdm, je bila med uporabniki zelo dobro sprejeta. Ti se trenutno pritožujejo le nad nedelujočo povezavo Bluetooth. To napako naj bi programerji žal odpravili šele v naslednji različici.

Vas zanima več iz te teme?
Skype program

Prijavi napako v članku