Fotoaparati in kamere
09.06.2010 15:52
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cenovno ugodni vrhunski digitalni fotoaparat Samsung NX5

Zrcalno-refleksni digitalni fotoaparat Samsung NX5 bomo zlahka prenašali naokrog!
Zrcalno-refleksni digitalni fotoaparat Samsung NX5 bomo zlahka prenašali naokrog!

Podjetje Samsung je na nemškem trgu pričelo s trženjem modela NX5, ki postavlja nov mejnik na področju zrcalno-refleksnih digitalnih fotoaparatov, saj ga lahko zaradi izjemno omejenih zunanjih dimenzij in nizke teže zlahka prenašamo naokrog. Novost je dejansko cenejša različica zmogljivejšega modela NX10, ki je med ljubitelji digitalne fotografije izjemno priljubljen.

Zrcalno-refleksni digitalni fotoaparat Samsung NX5 se lahko pobaha z izredno kakovostnim zajemom fotografij ločljivosti 14,6 milijonov točk in možnostjo zajemanja visokoločljivih videoposnetkov 720p s poprečno hitrostjo 30 sličic na sekundo. V primerjavi z dražjim modelom NX10 je novi fotoaparat »izgubil« zaslon AMOLED, medtem ko se je ločljivost okenca zmanjšala iz 640 x 480 točk na 300 x 220 točk.

Kljub temu je digitalni fotoaparat Samsung NX5 še vedno opremljen z izjemno zmogljivim slikovnim procesorjem, ki zagotavlja občutno hitrejši zajem in obdelavo nepozabnih trenutkov od konkurenčnih izdelkov – do sedem fotografij na sekundo v polni ločljivosti. Za zajem kakovostnih fotografij skrbi tudi napredni optični stabilizator slike. Novinec ponuja občutljivost do ISO 3.200, kar omogoča zajemanje kristalno čistih fotografij tudi ob nekoliko slabši svetlobi.

Za vrhunski digitalni fotoaparat Samsung NX5 je potrebno nemškim trgovcem odšteti »zgolj« 700 evrov. Mi lahko ob tem upamo le, da bomo novi izdelek podjetja Samsung lahko kmalu kupili tudi pri nas.


Prijavi napako v članku