Prenosni računalniki
01.07.2011 12:01

Deli z drugimi:

Share

Cenovno ugodni Acer AC700 Chromebook

Žepni računalnik Acer AC700 Chromebook je hiter, zmogljiv, zanesljiv in poceni!
Žepni računalnik Acer AC700 Chromebook je hiter, zmogljiv, zanesljiv in poceni!

Zmagoslavni pohod Googlovega operacijskega sistema Chrome OS se nadaljuje. Tik za tem, ko je Samsung najavil pričetek prodaje žepnega računalnika Series 5 ChromeBook, se je za enako potezo odločilo še podjetje Acer. Računalniški gigant je namreč najavil skorajšnjo razpoložljivost žepnega računalnika AC700 Chromebook, ki ima na pogonu Solid State prednameščen Googlov težko pričakovani operacijski sistem Chrome OS.

Cenovno ugodni žepni računalnik Acer AC700 Chromebook se lahko pobaha z izjemno hitrim zagonskim časom in takojšnjim dostopom do svetovnega spleta. Tu seveda ne gre spregledati hitro in zanesljivo brezžično povezavo Wi-Fi, tanko in lahko ohišje, dolgo avtonomijo delovanja ter tekoče predvajanje visokoločljivih videoposnetkov. Novinec je zaradi operacijskega sistema Chrome OS seveda najbolj pisan na kožo tistim, ki precejšnji del svojega delovnega in prostega časa preživijo na internetu.

Čeprav bodo ameriški trgovci za žepni računalnik Acer AC700 Chromebook zahtevali zgolj preračunanih 245 evrov, nas ta zlahka ne bo pustil na cedilu. Ta namreč za preračunavanje podatkov uporablja Intelov dvojedrni procesor Atom N570 frekvence 1,66 gigaherca. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov. Zaslon z 11,6-palčno oziroma 29,4-centimetrsko diagonalo zagotavlja izris kristalno čistih slik, saj je opremljen s tehnologijo CineCrystal. Piko na i tu daje še spletna kamera ločljivosti 1,3 milijona točk. Standardna baterija zadošča za dobrih šest ur brezskrbnega dela. Računalničarji bodo zagotovo navdušeni še nad vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov, dvema priključkoma USB in bralnikom pomnilniških kartic 4-v-1. Acer AC700 Chromebook bo onkraj luže na voljo konec julija.

Vas zanima več iz te teme?
Acer prenosni računalniki

Prijavi napako v članku