Računalništvo, telefonija
27.06.2020 08:49
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cenejši OnePlus bo dejansko kmalu postal resničnost!

Poceni OnePlus Z (Nord) naj bi bil uradno predstavljen 10. junija letos.
Poceni OnePlus Z (Nord) naj bi bil uradno predstavljen 10. junija letos.

Na svetovnem spletu že dalj časa krožijo govorice, da naj bi podjetje OnePlus kmalu ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon OnePlus Z (Nord), ki naj bi bil precej cenejši od modelov družine OnePlus 8. Kot vse kaže se bo to dejansko kmalu tudi uresničilo, saj je podjetje OnePlus na njihovi uradni spletni strani najavilo, da bo kmalu ponudilo v prodajo povsem prenovljeno družino njihovih pametnih mobilnih telefonov. Ta bo sprva na voljo za evropski in indijski trg, kasneje pa bo na voljo še na ozemlju Severne Amerike.

Pametni mobilni telefon OnePlus Z (Nord) naj bi bil uradno prestavljen 10. junija letos, šlo pa bo za napravo srednjega cenovnega razreda. Ta bo namreč temeljil na osnovi mobilnega procesorja Snapdragon 765, ki med drugim ponuja podporo za mobilno omrežje 5G. Poleg tega bo tu na voljo še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in 128 gigabajtov vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov. Za prikaz slik bo na voljo zaslon S-AMOLED s 16,6-centimetrsko oziroma 6,55-palčno diagonalo in ločljivostjo FHD+. Za boljšo kakovost prikaza slik pa naj bi poskrbela visoka hitrost osveževanja slik, in sicer 90 hercev.

Na vgrajenem pomnilniku bo pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 10, dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa mu bo zagotavljala baterija zmogljivosti 4.300 miliamper ur s podporo za hitro polnjenje (30 vatov). Odlično naj bi bilo poskrbljeno tudi za zajem fotografij in videoposnetkov. Na voljo naj bi bila tudi slikovna tipala ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk (glavno), 16 milijonov slikovnih točk (širokokotno) in dveh milijonov slikovnih točk (makro). Več informacij o novosti pa naj bi bilo znanih kmalu.


Prijavi napako v članku