Računalništvo, telefonija
28.10.2011 09:38

Deli z drugimi:

Share

Ceedo in McAfee – partnerstvo

Ceedo, proizvajalec naprednih programskih virtualizacijskih platform, ki omogočajo prenosljivost aplikacijskih okolij za posameznike ali podjetja, nas je obvestil, da se je pridružil klubu podjetij v okviru McAfee Security Innovation Alliance.
Ceedo, uveljavljeni proizvajalec naprednih programskih virtualizacijskih platform
Ceedo, uveljavljeni proizvajalec naprednih programskih virtualizacijskih platform

Ceedo Enterprise

Ceedo Enterprise je za podjetja in organizacije prirejena vseobsegajoča rešitev za popolno virtualizacijo delovnega okolja. Omogoča nam virtualizacijo več aplikacij v enotni paket, s čimer dobimo navidezno prenosno delovno okolje, ki ga lahko hitro in enostavno implementiramo na množici naprav in okolij in ga skorajda takoj tudi pričnemo uporabljati. Ceedo omogoča izolacijo delovnega okolja – aplikacij, podatkov, nastavitev in drugih virov – od strojne opreme na kateri deluje, hkrati pa lahko dovoljuje interakcijo med aplikacijami.

To prenosno delovno okolje se lahko namesti na večino prenosnih medijev. Integracija s pomnilniškimi ključki McAfee USB pa prinaša še dodatne prednosti – poleg izolacija od računalnika, na katerem se zaganja, je tako prenosno okolje samo po sebi samodejno šifrirano in s tem maksimalno zaščiteno že na samem prenosnem mediju. S tem lahko vse vrste organizacij enostavno omogočijo svojim sodelavcem ali partnerjem hiter dostop od koderkoli do poslovnih aplikacij z občutljivimi podatki.

### ### ###

O podjetju Ceedo Technologies

Ceedo je programska virtualizacijska platforma, ki jo je razvilo leta 2004 ustanovljeno Izraelsko podjetje Ceedo Technologies, z imenom Ceedo označujemo tako podjetje kot tudi njihove rešitve. Virtualizacijska platforma je programski paket sestavljen iz operacijskega sistema in aplikacij, katerega se naloži na prenosni medij, npr. na pomnilniški ključek USB, in prenaša od računalnika do računalnika ter na njih neodvisno tudi zaganja. Na ta način ima uporabnik vedno dostop do svojega navideznega okolja, znotraj katerega lahko zaganja svoje standardne Windows aplikacije ne glede na trenutno lokacijo oz. gostiteljski računalnik. Ceedo rešitve nam omogočijo izolacijo delovnega okolja – aplikacij, podatkov in drugih virov – od strojne opreme; virtaulizacijska platforma po odklopu iz gostiteljskega računalnika na njem ne pusti nobenih sledi.

Podjetje ima v ponudbi dve različici platforme Ceedo – Personal za posameznike ter Enterprise za podjetja, slednja vključuje funkcije kot so oddaljeno centralno upravljanje in podpora za pomnilniške naprave z vgrajenim šifriranjem podatkov, skupaj s podjetjem Citrix pa je Ceedo razvil tudi prenosno različico odjemalca za navidezna okolja Citrix XenApp.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.ceedo.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri REAL SECURITY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

REAL Security

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku