Obvestila podjetij
14.06.2011 10:43
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ceedo Enterprise

Ceedo, uveljavljeni proizvajalec naprednih programskih virtualizacijskih platform, ki omogočajo prenosljivost aplikacijskih okolij za posameznike ali podjetja in druge organizacije, predstavlja virtualizacijsko platformo Ceedo Enterprise.
Ceedo Enterprise
Ceedo Enterprise

Ceedo Enterprise je za podjetja in organizacije prirejena vseobsegajoča rešitev za popolno virtualizacijo delovnega okolja. Omogoča nam virtualizacijo več aplikacij v enotni paket, s čimer dobimo navidezno prenosno delovno okolje, ki ga lahko hitro in enostavno implementiramo na množici naprav in okolij in ga skorajda takoj tudi pričnemo uporabljati. Ceedo omogoča izolacijo delovnega okolja – aplikacij, podatkov, nastavitev in drugih virov – od strojne opreme na kateri deluje, hkrati pa lahko dovoljuje interakcijo med aplikacijami.
Fleksibilna informatika za podjetja

Ceedo uporabljajo podjetja in organizacije, ki:
• morajo zaposlenim, strankam ali partnerjem zagotoviti dostop do upravljanega paket poslovnih aplikacij – brez namiznega ali prenosnega računalnika za namestitev takega paketa,
• imajo sodelavce, ki potrebujejo popolno delovno okolje tudi ob dnevih ko ne morejo priti v pisarno,
• želijo omogočiti sodelavcem koriščenje delovnega računalnika v zasebne namene, vendar ne želijo da bi to vplivalo na delovno okolje ali sprožilo kakršnekoli motnje,
• imajo strogo nadzirano IT okolje in želijo strankam in partnerjem zagotoviti čim enostavnejšo interakcijo s tem okoljem brez odpiranja varnostnih pomanjkljivosti.

Ceedo Enterprise omogoča – enostavno uvajanje novih aplikacij, hitro obnovitev uporabniškega okolja po katastrofalni napaki, boljšo kontinuiteto poslovanja ob izpadih osebnih računalnikov, izboljšan nadzor nad licenciranjem aplikacij, in še mnogo drugega…

Hitro in enostavno polnjenje

Paket Ceedo Enterprise zagotavlja takojšnji zagon iz množice različnih naprav kot so – delovni ali domači računalniki, prenosniki, netbook-i ali USB pomnilniki. Ta fleksibilnost zagotavlja IT administratorjem zadostno odzivnost ob dandanes hitro se spreminjajočih zahtevah, ki jih izražajo končni uporabniki ali uprava podjetja.

Uporabnik lahko praktično takoj odpre svoje zasebno delovno okolje hitro in neodvisno od naprave na delovnem računalniku v pisarni ali doma, na prenosnem računalniku ali kar na USB pomnilniku.

Vgrajeno upravljanje

Ceedo Client Management System (CCMS) je komponenta, ki v okviru rešitve Ceedo Enterprise zagotavlja oddaljeno upravljanje klientov kar iz korporativne centrale. IT administrator lahko na ta način uporabniku spremeni dovoljenja in nastavitve, dodaja, odstranjuje ali posodablja aplikacije in opravlja druge delovne naloge. Posodobitev odjemalcev je lahko simultana, iz centralnega strežnika se lahko vzporedno prenese do vseh odjemalcev, lokalnih ali oddaljenih.

Prednosti in druge lastnosti:
• Omogoča enakovredno, varno in upravljano delo na računalnikih, ki niso v lasti in pod neposrednim nadzorom podjetja.
• Podpira standardne Windows aplikacije in samodejno virtualizacijo slednjih brez potrebe po kakršnikoli spremembi izvorne kode.
• Majhne zahteve omogočajo namestitev na PC kar iz korporativne mreže ali spletnega mesta ter celo zagon neposredno iz USB diska.
• Ne zahteva administrativnih pravic, zato lahko deluje na vseh računalnikih PC, tudi takih na katerih so pravice uporabnika zelo omejene.
• Odpravlja stroške licenciranj operacijskih sistemov.
• Podpora za okolja Windows 2000, XP, Vista ter 7.

Povezava do domače strani te rešitve:
http://www.ceedo.com/products/ceedo-enterprise.html

### ### ###

O podjetju Ceedo Technologies

Ceedo je programska virtualizacijska platforma, ki jo je razvilo leta 2004 ustanovljeno Izraelsko podjetje Ceedo Technologies, z imenom Ceedo označujemo tako podjetje kot tudi njihove rešitve. Virtualizacijska platforma je programski paket sestavljen iz operacijskega sistema in aplikacij, katerega se naloži na prenosni medij, npr. na pomnilniški ključek USB, in prenaša od računalnika do računalnika ter na njih neodvisno tudi zaganja. Na ta način ima uporabnik vedno dostop do svojega navideznega okolja, znotraj katerega lahko zaganja svoje standardne Windows aplikacije ne glede na trenutno lokacijo oz. gostiteljski računalnik. Ceedo rešitve nam omogočijo izolacijo delovnega okolja – aplikacij, podatkov in drugih virov – od strojne opreme; virtaulizacijska platforma po odklopu iz gostiteljskega računalnika na njem ne pusti nobenih sledi.

Podjetje ima v ponudbi dve različici platforme Ceedo – Personal za posameznike ter Enterprise za podjetja, slednja vključuje funkcije kot so oddaljeno centralno upravljanje in podpora za pomnilniške naprave z vgrajenim šifriranjem podatkov, skupaj s podjetjem Citrix pa je Ceedo razvil tudi prenosno različico odjemalca za navidezna okolja Citrix XenApp.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.ceedo.com


Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri REAL SECURITY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

REAL Security

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku