Računalništvo, telefonija
06.01.2020 11:02

Deli z drugimi:

Share

Če prisegate na vrhunske igre, je ta zaslon pravi za vas!

Ukrivljen zaslon Samsung Odyssey G9 je primeren tako za igre kot za gledanje filmov!
Ukrivljen zaslon Samsung Odyssey G9 je primeren tako za igre kot za gledanje filmov!

Podjetje Samsung je za ljubitelje iger pripravilo zanimiv računalniški zaslon z oznako Odyssey G9, ki je resnično nekaj posebnega. Novi zaslon je namreč opremljen s kar 124,5-centimetrsko oziroma 49-palčno diagonalo in ponuja izris slik z ločljivostjo 5.120 x 1.440 slikovnih točk. Da je zaslon Samsung Odyssey G9 primeren za igranje računalniških iger kaže tudi to, da frekvenca osveževanja znaša 240 hercev, zakasnitveni čas pa ni višji od ene milisekunde. Poleg tega je novost seveda združljiva tako s tehnologijo AMD FreeSync 2 kot Nvidia G-Sync.

Novi zaslon Samsung Odyssey G9 je seveda ukrivljen, saj je uporabniška izkušnja tu precej boljša kot pri običajnih zaslonih. Ob gledanju na ta zaslon je namreč na sredini naša oddaljenost od sredine do stranic skorajda enaka. Ukrivljenost je namreč podobna naravni ukrivljenosti oči, zato nas svet na zaslonu popolnoma posrka vase. Večja sta tudi kot gledanja in občutek globine, kar ustvarja skorajda tridimenzionalni učinek, to pa je še najbolj opazno pri prvoosebnih igrah, kot so dirkalne igre, igre s simulacijo letenja in strelske igre ter pri gledanju video vsebin.

Zaslon za ljubitelje iger Samsung Odyssey G9 je tudi kot prvi združljiv s standardom DisplayHDR 1000, ki zagotavlja izjemen izris slik v vseh pogojih. Poleg tega se novost lahko pobaha tudi s futurističnim izgledom. Zadnja osvetlitev z oznako Infinity Core Lighting namreč podpira 52 barv in 5 različnih načinov prikaza, kar bo zlahka prepričalo tudi najzahtevnejše. Samsung naj bi tako maloprodajno ceno kot dobavljivost novosti razkril na letošnjem sejmu potrošniške elektronike CES 2020.


Prijavi napako v članku