Računalništvo, telefonija
22.07.2018 07:26
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Če niste dovolj stari, boste kmalu ostali brez profila na Facebooku

Če niste dovolj stari, boste kmalu ostali brez profila na Facebooku
Če niste dovolj stari, boste kmalu ostali brez profila na Facebooku

Pri Facebooku so se resno lotili prenove politike glede starostne omejitve uporabnikov njihovih storitev, saj iz dneva v dan prejmejo več prijav, da omrežje uporabljajo uporabniki, ki ne izpolnjujejo starostne omejitve. Tokrat bodo na udaru uporabniki, ki so mlajši od 13 let. Če bodo zaposleni pri Facebooku prepričani oziroma bodo imeli utemeljen sum, da uporabniki niso starejši od 13 let, bodo od njih zahtevali dokaze o starosti.

Facebook se bo problematike lotil precej bolj aktivno kot doslej, ko so reagirali le, če so prejeli prijavo s strani ostalih uporabnikov. Na podlagi nove »politike« pa bodo zaposleni proaktivno pregledovali uporabniške profile in v primeru, da oseba deluje mlajša od 13 let, bo njen profil začasno blokiran. Ta bo blokiran tudi v primeru, če bodo zgolj prejeli prijavo, da Facebook uporablja oseba, mlajša od 13 let. Profil uporabnika pa bo odklenjen šele, ko bo oseba uspela dokazati, da je stara vsaj 13 let, za to pa bo morala uporabiti osebni dokument s sliko, kot je na primer osebna izkaznica.

Za mlajše uporabnike je Facebook pripravil posebno mobilno platformo, ki imenovano Facebook Messenger Kids. Ta je posebej prilagojena otrokom, saj je precej varnejša za uporabo v primerjavi s klasičnim Messengerjem. Pri klepetalnici za otroke gre za to, da račun za otroke ustvarijo njihovi starši oziroma skrbniki. To jim omogoča, da lahko upravljajo s stiki, s katerimi lahko njihov otrok komunicira. Poleg tega lahko starši blokirajo stike in prijavijo neprimerno vsebino. Facebook Messenger Kids je primerna za otroke starosti od šest do 12 let, za razliko od običajnega Messengerja pa nima možnosti skrivne komunikacije.


Prijavi napako v članku