Digitalizacija
30.07.2021 08:30
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Če ne trguješ, ne moreš računati na zaslužek

Če želite kadar koli imeti kaj od vlaganj, morate za to najprej investirati določen znesek oziroma ga nekam vložiti.
Tako izgleda začeten pogled na platformi Avatrade, v kateri lahko raziskujemo dalje in si prilagodimo možnosti po svoje.
Tako izgleda začeten pogled na platformi Avatrade, v kateri lahko raziskujemo dalje in si prilagodimo možnosti po svoje.

Vedno obstaja neka dobrina, vrednostni papir ali valuta, v katero se v danem trenutku splača vložiti, le dovolj moramo raziskovati in imeti tudi nekaj sreče z izbiro. Vrednosti rastejo in padajo, skoki so lahko manjši ali večji, mi pa lovimo poceni nakup in drago prodajo. Kot nakazuje naslov: Če ne trguješ, ne moreš računati na to, da boš kaj dobil. Najslabše si je kasneje očitati: “Obogatel bi, če bi takrat vložil …« Zamujena priložnost.

A kako najbolj enostavno vstopiti v trgovanje? Našli smo enostavno spletno platformo Avatrade. Sama registracija je precej enostavna in pregledna.

Registracija na platformi Avatrade je BREZPLAČNA. S klikom na »Register now« se nam odpre okence, kamor vpišemo svoj e-mail naslov in geslo, ki ga želimo imeti.

Nato kliknemo na »Create My Account«.

Sledijo vprašanja, kot so ime, priimek, datum rojstva, domač naslov, izkušnje s trgovanjem, znanje o trgovanju, namen trgovanja, višino rizika, ki smo ga pripravljeni sprejeti in podobno.

Lahko vložim zgolj 100 evrov?

Kot smo že omenili, je namen registracije trgovanje, saj si sicer ne moramo obetati, da bomo napolnili svojo malho. Zato smo preverili, kolikšen je minimalni znesek, s katerim lahko trgujemo. Pa tudi, na kakšen način lahko znesek sploh nakažemo.

(79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.)

Pa poglejmo, s kolikšnim zneskom lahko vstopimo v to “igro”. Na vrsti je torej izbira plačilnega sredstva. Na voljo so Visa ali MasterCard, Wire Transfer in e-Wallet ter priljubljeni PayPal.

  • V primeru plačila z Viso ali MasterCardom je najnižji znesek, s katerim lahko trgujemo, 100 evrov. Če si lahko privoščimo, so lahko ti zneski tudi veliko večji – vse do 20.000 evrov.
  • V primeru, da se odločimo za Wire Transfer, je minimalen znesek ob kliku na NatWest ali Barclays 500 evrov, torej nekoliko višji.
  • e-Wallet (možnost plačila prek Skrilla ali Netellerja) in PayPal imata začetni znesek, tako kot Visa in MasterCard, določen pri 100 evrih.

(79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.)

Ugotovili smo, da lahko trgujemo s pičlimi 100 evri. Preostane vam le še registracija in začetek vaše vlagateljske poti je na dlani. Avatrade omogoča res pregledno izkušnjo, kjer lahko sledite vrednosti na stotine kriptovalut in dobrin, o katerih se vam verjetno še sanjalo ni, da z njimi lahko trgujete doma in na kavču spremljate njihove vrednosti, jih kupujete, prodajate in vmes morda podvojite svoj vložek ali še kaj več.

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.

Vas zanima več iz te teme?
avatrade

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787