Računalništvo, telefonija
11.05.2018 12:01
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Če boste sedaj kupili pametno ročno uro, vam bo zagotovo kmalu žal!

Nove pametne ročne ure Android bodo ponujale precej daljšo avtonomijo delovanja!
Nove pametne ročne ure Android bodo ponujale precej daljšo avtonomijo delovanja!

Pametne ročne ure so med uporabniki vse bolj priljubljene, in sicer predvsem zaradi svoje vsestranske uporabnosti. Njihova največja hiba je trenutno nedvomno avtonomija delovanja, saj le redkokdaj preseže en dan. To še posebej velja za pametne ročne ure, ki temelji na osnovi Googlove platforme Android, že do konca tega leta pa naj bi se to spremenilo in sicer na bolje.

Daljšo avtonomijo delovanja naj bi zagotovilo podjetje Qualcomm, saj bo njihova nova platforma Snapdragon za pametne ročne ure precej bolj energetsko učinkovita od tiste, ki je trenutno v uporabi (Snapdragon 2100). Ker bo nova platforma za delovanje porabila znatno manj električne energije, bo to seveda pomenilo daljšo avtonomijo delovanja pametnih ročnih ur. Inženirji podjetja Qualcomm na novi platformi delajo že dobri dve leti, ta pa naj bi bila nared za proizvajalce pametnih ročnih ur proti koncu letošnjega leta. Pri podjetju Qualcomm so zagotovili, da bo letos ponujena v prodajo vsaj ena pametna ročna ura, ki bo temeljila na njihovi novi platfromi.

Vse nove pametne ročne ure Android s prenovljeno mobilno platformo Qualcomm Snapdragon bodo seveda poganjale najnovejši Androidni mobilni operacijski sistem Wear OS. Ta namreč temelji na osnovi pravkar predstavljenega mobilnega operacijskega sistema Android P ter pametnim ročnim uram prinaša kar nekaj novih zanimivih in novih možnosti. Med njimi najdemo izboljšano podporo za mobile aplikacije, prenovljen grafični vmesnik za boljšo berljivost in omejeno število procesov, ki se izvajajo v ozadju. Tu najdemo še možnost samodejnega izklopa brezžičnih povezav, ko je naprava v mirovanju in možnost izklopa brezžične povezave Wi-Fi, ko je naprava Bluetooth izključena. To seveda pripomore k še dodatnemu varčevanju z dragoceno energijo.


Prijavi napako v članku