Računalništvo, telefonija
26.11.2019 08:57

Deli z drugimi:

Share

Če boste poškodovali zaslon telefona Huawei Mate X, boste takoj ob goro denarja!

Zaslon pametnega mobilnega telefona Huawei Mate X je vrednoten na kar preračunanih 908 evrov.
Zaslon pametnega mobilnega telefona Huawei Mate X je vrednoten na kar preračunanih 908 evrov.

Pri podjetju Huawei so nedavno napovedali razpoložljivost preklopnega pametnega mobilnega telefona Mate X, ki je bil javnosti razkrit že junija letos. Čeprav podjetje zanj na Kitajskem zahteva vrtoglavih preračunanih 2.200 evrov, je bil novinec razprodan v zgolj eni minuti. To ne preseneča, saj je opremljen s kakovostnim prepogljivim zaslonom in zmogljivo strojno opremo, ki zajema mobilni procesor Kirin 990, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik s 512 gigabajti prostora, podporo za mobilno omrežje 5G in kar tri digitalne fotoaparate ločljivosti 40 milijonov slikovnih točk, 16 milijonov slikovnih točk in 8 milijonov slikovnih točk.

Če se boste kljub visoki ceni odločili za nakup prepogljivega pametnega mobilnega telefona Huawei Mate X, vam priporočamo, da bodite še posebno previdni z zaslonom. Za zamenjavo poškodovanega zaslona boste morali odšteti vsaj preračunanih 908 evrov, kar je skoraj polovica cene celotnega telefona. Zamenjavo osnovne plošče vas bo na primer stala »le« preračunanih 463 evrov, zamenjava celotnega sklopa digitalnih fotoaparatov pa okoli preračunanih 90 evrov.

Visoka cena za prepogljivi zaslon je nekako pričakovana, saj na trgu najdemo le nekaj primerkov tovrstnih zaslonov, zato je njihova cena bistveno višja v primerjavi z običajnimi zasloni. To pa nikakor ne drži za baterijo in za zadnji pokrov, saj gre za najcenejši komponenti telefona. Zanje bomo namreč morali odšteti le preračunanih 26 evrov oziroma preračunanih 45 evrov.


Prijavi napako v članku