Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
20.01.2023 11:22

Deli z drugimi:

Share

Kaj je v vaši digitalni ponvi? Zrezek ali znanje? Morda oboje.

Se še spomnite občutka zmagoslavja in osebnega zadovoljstva, ko ste usvojili novo veščino ali znanje? Še bolj pomembno vprašanje pa je, kdaj ste nazadnje usvojili novo veščino?

Pred kratkim ali nazadnje v enem izmed formalnih izobraževalnih okolij, kot na primer v srednji šoli ali na univerzi? Kljub temu da je vseživljenjsko učenje nova družbena norma, je izobraževalna stagnacija še vedno vsepovsod prisotna, tako v zasebnem kot korporativnem sektorju. Zakaj pa je vseživljenjsko učenje postalo tako pomembno? Učenje ne krepi le socialne vključenosti, občutka pripadnosti in individualni razvoj, temveč tudi povečuje konkurenčnost in zaposljivost na delovnem trgu. Razlogov za učenje je več: želja po dvigu kakovosti življenja, prizadevanje za ohranitev duševnega in fizičnega stanja, izpolnjevanje osebnih ambicij in zadovoljitev naše naravne želje po raziskovanju.

Tako kot vedno je najboljše okolje za pridobitev novih znanj in veščin formalna izobraževalna ustanova. Šola za odrasle CDI Univerzum in ostale izobraževalne ustanove so vozlišče novodobnih znanj, ki jih zahteva moderna družba in vedno spreminjajoči se delovni trg. Prehitite krivuljo in usvojite vsa potrebna (digitalna) znanja, s katerimi boste leto za letom nadgrajevali svojo zakladnico znanja in potem laže sledili še vsem novostim, ki ves čas prihajajo z neverjetno hitrostjo.

Usvojitev računalniških tehnologij pomeni osvajanje sveta

Kolikokrat ste v zadnjem letu naleteli na nove têrmine, ki jih niste poznali oziroma zanje niste še niti slišali? Po vsej verjetnosti je šlo za tehnološke izraze, kajti v zadnjih nekaj letih je tehnologija splošno doživela kar nekaj preskokov. Zagotovo ste slišali za tehnologijo veriženja blokov (angl. blockchain), kriptovalute, Internet 3.0, Industrija 4.0, robotizacija, umetna inteligenca, navidezna resničnost in še več. Vsak têrmin se običajno navezuje na svoje področje, zato je težko od vsakega posameznika zahtevati, da bo na tekočem z vsesplošnim dogajanjem.

Vendar tudi stagnacija ni rešitev. Učenje je težko, dolgoročno in zahteva predanost in intenziteto posameznika. Nagrada pa je zagotovo vredna naložbe; že Benjamin Franklin je zapisal, da prav investicija v znanjeprinaša najvišje obresti.

CDI-Univerzum-izobraževanje-odraslih-1

Kako začeti usvajati nova računalniška znanja? Pojdite na spletno stran šole za odrasle CDI Univerzum, kjer vas bodo pričakali uveljavljeni pedagogi in svetovalci, ki vam bodo pomagali izbrati pravi izobraževalni program ali tečaj. Tudi podjetja so dobrodošla, da pobrskajo po njihovem portfelju tečajev, še posebej tista, ki se spopadajo s številnimi preprekami na poti digitalne transformacije. Predvsem pa tiste organizacije, ki želijo obogatiti znanja svojih zaposlenih in dvigniti vrednost ter izboljšati agilnost podjetja.

Po dveh letih ste lahko tehnik računalništva

Če ste se spraševali, kaj bodo zahtevali poklici prihodnosti, je odgovor zagotovo povezan z računalnikom in IKT tehnologijo. CDI Univerzum vsako leto sprejme novo generacijo nadobudnih odraslih, ki po treh letih študija postanejo računalnikar, po štirih letih ali dveh pa tehnik računalništva. Vpis traja celo leto, zato nikar ne oklevajte, misleč da ste priložnost zamudili. Zamujeno snov boste lahko hitro nadoknadili s pomočjo strokovnih pedagogov, ki vam bodo pomagali sestaviti izobraževalni načrt, in prilagojenega načina izobraževanja (učenje s posnetki, učenje na daljavo …).

Ker je osebnostna rast eden izmed primarnih motivatorjev za učenje, so na CDI Univerzum pripravili kar nekaj prilagojenih tečajev osebne rasti (Uspešna komunikacija in obvladovanje konfliktov idr.). Ste imeli v preteklosti težave z učenjem? Vas zanima recept za uspešno mediacijo? Bi se radi naučili retorike, s katero boste vedno pritegnili pozornost poslušalcev? Kaj pa morda razvozlati skrivnost, kako upravljati denar (Finančna pismenost)? Vse odgovore najdete v tečajih osebne rasti na CDI Univerzum.

Naredite skok v neznano. Čas je, da razbijete rutino in poskrbite, da bo vaš mlajši jaz ponosen na vas.  Obiščite spletno stran www.cdi-univerzum.si in začrtajte novo prihodnost. Napolnite svojo ponev s svežim znanjem. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem CDI Univerzum.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več