Računalništvo, telefonija
03.05.2010 10:39
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CASIO EXILIM EX-G1 osvojil TIPA Nagrado

Digitalni fotoaparat iz nove serije G je prejel nagrado kot najboljši robustni fotoaparat.
CASIO EXILIM EX-G1 osvojil TIPA Nagrado
CASIO EXILIM EX-G1 osvojil TIPA Nagrado

Na udarce, vodo, prah in mraz odporen – to so izjemne lastnosti, ki naredijo EX-G1 idealen fotoaparat za avanturiste in športne navdušence. Enakega mnenja so člani združenja TIPA, zato so CASIO EXILIM EX-G1 proglasili za zmagovalca za leto 2010 v kategoriji ‘Najboljši robustni fotoaparat’ (v originalu ‘Best Rugged Compact Camera’). Ob razlagi za to odločitev, so člani TIPA hvalili krepkost fotoaparata v kombinaciji z ekstremno tankim, elegantno oblikovanim ohišjem in širokim naborom funkcij.

TIPA je združenje neodvisnih revij iz področja fotografije, ki šteje 29 članov iz 13 držav. Danes je eno od najbolj vplivnih združenj na področju fotografije. Vsako leto uredniki revij glasujejo za najboljše izdelke, ki so bili predstavljeni v zadnjih 12 mesecih. Kriteriji vključujejo tehnične inovacije, uporabo najnovejših tehnologij, obliko, ergonomijo, enostavnost uporabe in razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Poleg čudovitega dizajna in odpornosti na padce iz višine 2,13 metra, je EXILIM EX-G1 navdušil s širokim naborom funkcij, ki so usmerjene v skupino ljudi, katerim je fotoaparat namenjen. Fotoaparat brez problema deluje do temperature -10°C, prav tako pa je vodotesen, saj je lahko do 60 minut v globini do 3 metrov. Poleg 12,1 milijona slikovnih točk, 3-kratne optične povečave in 6,9 cm TFT barvnega zaslona, EX-G1 vključuje tudi tako imenovani BEST SHOT način fotografiranja, ki ima posebne nastavitve za fotografiranje na snegu, plaži in pod vodo. Praktični pripomoček pa je tudi tako imenovano intervalno fotografiranje, ki omogoča samodejno zajemanje zaporednih fotografij z vnaprej nastavljenim časom medtem ko uporabnik pleza v steni, leti nad nebom ali pa se s kolesom vozi preko pokrajine.

“Ponosni smo, da je EX-G1 osvojil TIPA nagrado, “ je dejal g. Sigbert Laakmann, produktni vodja pri CASIO Europe GmbH. “To potrjuje naše prepričanje, da lahko robustni fotoaparat poleg dobrih lastnosti navduši tudi zaradi svojega tankega ohišja in elegantnega izgleda.”

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem EURO FOTO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri EURO FOTO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem EURO FOTO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku