Poslovne rešitve
11.03.2021 11:24
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Čas je za spomladansko čistko z Digitus uničevalci dokumentov

Karantena nas je prikrajšala za kar dva letna časa, a pomladi nič ne more ustaviti. Pomlad je simbol ponovnega začetka, tako za naravo kot za nas. Hkrati pa nas opozori, da je čas za spomladansko čiščenje naših domov.
Olajšate si čiščenje z Digitus uničevalci dokumentov.
Olajšate si čiščenje z Digitus uničevalci dokumentov.

Korenine spomladanske tradicije čiščenja domov in poslovnih prostorov segajo nekaj stoletij nazaj. V 19. stoletju so zimski meseci obarvali domove s sajami in umazanijo, ki se je nabrala po stenah zaradi luči, ki so za delovanje potrebovala kitovo olje. Sedaj, dve stoletji kasneje, se srečujemo z bolj moderno težavo. Naša navada je, da radi zbiramo predmete, tako koristne in nekoristne. Na začetku pomladi je pogost pojav, ko opazujemo družine ali podjetja, kako se mučijo s čiščenjem podstrešij, skladišč in shramb. Obstaja pa lažji in hitrejši način s priročnimi uničevalci dokumentov ter specializiranimi čistili za elektronske naprave.

Škatle in škatle odpadnega papirja

Ko smo začeli z delom od doma, ni nihče pomislil, da bo epidemija trajala vse do pomladi. Nihče se tudi ni zavedal, koliko odpadnega materiala se nabere ob vsakodnevnem delu, še posebej papirja. Kaj kmalu smo lahko opazili vrste polnih fasciklov in predalov polnih nepomembnih dokumentov, ki pa jih ne smemo brez pomisleka zavreči. Za varnost podatkov potrebujemo kakovostne uničevalce dokumentov, kot so to Digitus uničevalci dokumentov, ki so primerni za uporabo doma ali v pisarni.

Z razrezom dokumentov, kuvert, računov ter tudi kartic ali zgoščenk, poskrbite za pravilno ravnanje z odpadki in varnost vaših osebnih podatkov. Rezila Digitus uničevalcev dokumentov uporabljajo Cross-Cut tehnologijo za boljši razrez dokumentov. To pomeni, da tudi najbolj vztrajni nepridipravi ne bodo morali sestaviti posameznih delcev in se tako dokopali do vaših podatkov. So izredno praktični in preprosti za uporabo. Postavite jih pod pisalno mizo, za ostalo pa poskrbi samodejni vklop, ko vstavite papir v režo z rezili.

Vam gredo kocine pokonci, ko se papir zatakne med rezili? Nič več, REV funkcija samodejno očisti in odstrani zataknjeni papir. Za enostavno praznjenje koša lahko odstranite zgornji del uničevalca dokumentov. Na voljo imate različne uničevalce, ki se razlikujejo po kapaciteti rež (5-10 listov), prostornini koša (do 21 litrov) ter hitrosti uničevanja, ki se giblje med 1,6 metrov do 2,5 metrov papirja na minuto.

Ne pozabite na tipkovnice, miške in monitorje

Eden najpogostejših skritih užitkov so zagotovo prigrizki ob računalniku, ki pa se znajo mojstrsko skriti pod vsako tipko ali miško. Pogosto pri čiščenju pozabimo na računalniško periferijo, ki navzven običajno ne kažejo znakov umazanije, a so vseeno vroče točke za nabiranje umazanije. Ker so to občutljive naprave, potrebujejo specializirana čistila.

Za čiščenje tipkovnic, notranjost računalnikov in telefonov se priporoča Ednet čistilo s stisnjenim zrakom v pločevinki, ki ne poškoduje občutljivih mehanizmov in stikal znotraj naprav. Je ekološko prijazen izdelek, brez CFC ali HCFC, ki varno odstranjuje manjše ali večje delce, umazanijo in prah.

Pri monitorjih in televizijskih sprejemnikih je potrebno paziti, da ne poškodujete površinske plasti, v kateri se skrivajo slikovne točke, ki so odgovorne za prikaz slike. Podjetje Ednet je pripravilo antistatične čistilne krpe, s katerimi enostavno očistite računalnike, monitorje, TV zaslone CD ali DVD-je ter ostalo elektroniko. Priljubljena alternativa je posebni Ednet gel, ki ga nanesete na monitorske zaslone ali plastične površine. S priloženo antistatično krpico gel očistite, z drugo stranjo pa površino spolirate.

Niso pozabili na optične enote, ki jih lahko vzdržujete s čistilnimi CD-ji Ednet. Čistilni CD-ji odstranijo prah, umazanijo in drugo nečistočo s senzorja optičnih bralcev.

Digitus uničevalce dokumentov in Ednet čistila si lahko ogledate na spletni strani TechTrade.si.

Vas zanima več iz te teme?
industrija

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več