Strojna oprema
27.01.2009 11:19

Deli z drugimi:

Share

Canonove nove družinske DVD-kamere

Canon predstavlja novo serijo videokamer DC400. Naprave združujejo priročnost snemanja na DVD, širok format slike 16 : 9, zmogljiv Canonov napredni zoom in vrsto lastnosti, ki poenostavljajo upravljanje. Vsi modeli v seriji so primerni za aktivne družine, ki želijo posneti svoje najdražje spomine – prav tako pa tudi za druge uporabnike, ki imajo omejena sredstva, kot so majhna podjetja ali izobraževalne ustanove.

Na vrhu razreda je model DC420 z ločljivostjo enega milijona točk. Za približevanje oddaljenih motivov skrbi napredni 45-kratni zoom. Priključek USB omogoča neposredno tiskanje fotografij s kompaktnim foto tiskalnikom ali njihov prenos na računalnik – prenašanje filmov je prav tako enostavno z uporabo računalnikovega DVD-predvajalnika. Modela DC411 in DC410 ponujata 41-kratni zoom in priključek za mikrofon za izboljšan zajem zvoka.

Nova serija videokamer ponuja dodatne funkcije. Funkcija Quick Start zagotavlja, da je kamera pripravljena na snemanje v približno eni sekundi iz stanja pripravljenosti – tako ključni trenutki ne bodo nikoli zamujeni. Za leto 2009 je novost 30,5 mm navoj objektiva za namestitev različnih dodatkov, ki filmom dodajo ustvarjalno noto. DC411 in DC410 sta Canonovi prvi DVD-videokameri s priključkom za mikrofon, ki znatno poveča možnosti ustvarjalnega snemanja. Združljivost z dvoslojnimi nosilci DVD-R pomeni, da je mogoče na en disk posneti še več spominov. Po zaključenem snemanju si je filme mogoče ogledati na navadnem predvajalniku DVD-jev.


Prijavi napako v članku