Programska oprema
20.09.2005 08:15

Deli z drugimi:

Share

Canon izboljšal upravljanje barv v Windows Visti

Canon in Microsoft sta razkrila nov mejnik v svojem strateškem partnerstvu. Nov sistem za upravljanje z barvami bo vgrajen v prihajajoči operacijski sistem Microsoft Windows Vista. Sistem Windows Color System bo omogočil poenoten prikaz in predvidljivost barv v celotnem operacijskem sistemu. Zagotavljal bo zvestejšo reprodukcijo barv pri tisku, boljši videz barv in podporo visokokakovostnemu tiskanju. Uporabnikom bodo na voljo nova orodja, s katerimi bodo izkoristili zmogljivosti današnjih slikovnih naprav, kot so digitalni fotoaparati in barvni tiskalniki.

“Naprave, kot so digitalni fotoaparati, barvni tiskalniki, zasloni visoke ločljivosti in mobilni telefoni, so vnesle barve v mnoge plasti našega poklicnega življenja,” je dejal Will Poole, višji podpredsednik oddelka Windows Client Business pri Microsoftu. “Partnerstvo Microsofta in Canona je logična posledica te sinergije. Sistem Windows Color System v Windows Visti je le eden od primerov sodelovanja obeh podjetij pri razvoju inovativnih uporabniških rešitev.”

Podjetji tesno sodelujeta pri razvoju vrste tehnologij, ki bodo spremenile uporabniško izkušnjo digitalne fotografije, med drugim tudi podporo Canonovemu formatu RAW. Druge inovacije, kot sta interakcija naprav s spletnimi storitvami XML in podpora formatu XPS (XML Paper Specification), bodo predvidoma dostopne, ko bo na voljo Windows Vista.

“Veseli smo, da bo Canonova tehnologija Kyuanos omogočila napredno upravljanje z barvami v novem Microsoftovem operacijskem sistemu,” je povedal Masaki Nakaoka, izvršni direktor oddelka Office Imaging Products Operations pri Canonu. “To novo partnerstvo nam bo omogočilo nadaljnje sodelovanje z Microsoftom pri razvoju naprednejših barvnih tehnologij.”

Canonova tehnologija Kyuanos podpira razširjen barvni spekter, povečano bitno barvno globino in tehnologijo prikaza barv za najširšo uporabo. Na podlagi tehnologije upravljanja barv naslednje generacije bo sistem Windows Color System omogočal novo barvno infrastrukturo in izboljšan sistem za interpretacijo barv v Windows Visti. Ta tehnologija bo odpravila razlike v prikazovanju barv, do katerih prihaja pri prenosu podatkov med različnimi napravami, in bo omogočila poenoteno barvno reprodukcijo. Nov sistem bo omogočil točnejšo reprodukcijo barv s povečano bitno globino, večbarvnimi kanali in alternativnimi barvnimi spektri. Sistem bo prav tako ponujal izboljšano uporabniško izkušnjo s pomočjo centraliziranega nadzornega vmesnika barv in enostavnega čarovnika za kalibracijo zaslonov.

Sistem Windows Color System bo dopuščal obsežno razširljivost, s katero ga bodo razvijalci strojne in programske opreme prilagodili svojim aplikacijam in napravam.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več