Strojna oprema
12.08.2008 07:18

Deli z drugimi:

Share

Canon HG10 in HG20

Canon je predstavil dva nova kamkorderja visoke ločljivosti HD – HG20 in HG21 – ki video snemata na interni trdi disk velike kapacitete. V vlogi naslednika nagrajenega modela HG10 ima HG20 na voljo trdi disk velikosti 60 GB (dovolj za 22 ur snemanja), model HG21 pa s 120 GB ponuja dvakrat daljše snemanje. Obema videokamerama je skupen snemalni način MXP, ki omogoča maksimalni podatkovni tok 24 Mb/s, najvišji mogoč v formatu AVCHD, ter Canonov dvojni sistem snemanja (Dual Recording) na trdi disk ali na pomnilniške kartice SDHC.

Za upravljanje z vsebino visoke ločljivosti imata oba kamkorderja serijo izboljšav. Ko je snemanje zaključeno, je izbira prizora enostavnejša zaradi novega uporabniškega vmesnika – zdaj je mogoče na zaslonu hkrati prikazati do 15 slik prizorov. Posamezne prizore je mogoče izrezati, kar uporabnikom omogoča izbiro najboljših posnetkov in pripravo enostavnih seznamov predvajanja v sami kameri. Ti mini filmi so idealni za prenos na pomnilniške kartice in izmenjavo s prijatelji in družino.

Oba kamkorderja snemata v video formatu AVCHD v visoki ločljivosti Full HD 1.920*1.080 pik. Pet snemalnih načinov – MXP, FXP, XP, SP in LP – omogoča pri obeh kamerah izbiro najvišjega podatkovnega toka 24 Mb/s, ki je najvišji mogoč v formatu AVCHD. Pri največji kakovosti je tako na trdi disk HG21 mogoče posneti 11 ur filma. Izboljšana ločljivost in kakovost slike je zagotovljena s Canonovim tipalom CMOS visoke ločljivosti 3,3 milijona točk. Primarni barvni RGB-filter zmanjša pojav barvnih nepravilnosti. Objektiv Canon HD Video z 12-kratno povečavo ponuja razširjeno goriščnico in omogoča, da so oddaljeni predmeti jasni – optični stabilizator slike (OIS) prinaša ostre posnetke tudi pri snemanju iz roke. Procesor DIGIC DV II je namenjen obdelavi velike količine slikovnih podatkov in omogoča zvesto reprodukcijo barv.

Podedovan od profesionalne Canonove opreme, Instant AF predstavlja hiter in natančen sistem samodejnega ostrenja, posebej razvitega za HD-snemanje. Ta edinstven hibridni sistem omogoča enostavno doseganje absolutne ostrine v visoki ločljivosti. Za doseganje natančnosti pri ročnem ostrenju sta na voljo dve pomožni orodji: povečava in odpravljanje popačenosti (peaking). Priložena programska oprema Pixela ImageMixer 3 SE omogoča enostavno upravljanje, obdelavo in izmenjavo HD-videa. Posnetke je mogoče prilagoditi širokemu naboru naprav, vključno z internetom, predvajalniki iPod in DVD. Novost je možnost snemanja filmov na medije Blu-ray. Oba kamkorderja sta združljiva s Canonovim snemalnikom DW-100.


Prijavi napako v članku