Računalništvo, telefonija
17.08.2006 08:19

Deli z drugimi:

Share

CA prevzel XOsoft

Podjetje CA je ponovno razširilo portfelj za upravljanje shranjevanja, in sicer s prevzemom zasebnega podjetja XOsoft, Inc., vodilnega ponudnika rešitev za zagotavljanje razpoložljivosti aplikacij, ki skrajšujejo čas odpovedi in pospešujejo čas obnovitve. S prevzemom CA zagotavlja celotno rešitev za upravljanje obnovitve, ki omogoča strankam zmanjšanje tveganja izgube podatkov, skrajšuje čas za varnostno kopiranje in pospešuje obnovitev kritičnih poslovnih storitev.
XOsoftovi izdelki zagotavljajo neprekinjen dostop do vseh vrst datotečnih in aplikacijskih strežnikov – vključno s strežniki za Windows, Microsoft Exchange, Microsoft SQL, Microsoft IIS in Oracle – ter omogočajo takojšnjo obnovitev v primeru vseh vrst odpovedi. CA namerava vgraditi XOsoftove izdelke v BrightStor ARCserve Backup in tako ponuditi popolno rešitev za zaščito in obnovitev kritičnih aplikacij. Z uporabo XOsoftove patentirane tehnologije bo CA razvil platformo za zaščito informacij naslednje generacije, ki bo poenotila in poenostavila obnovitvene operacije.

“Organizacije IT morajo zagotoviti razpoložljivost in obnovljivost elektronske pošte, zbirke podatkov in drugih poslovnih aplikacij v svoji shranjevalni infrastrukturi,” je dejal Bob Davis, predsednik in generalni direktor CA-jeve poslovne enote za upravljanje shranjevanja. “S tem prevzemom bo CA zadostil potrebam strank po zaščiti, varovanju ter hitri obnovitvi kritičnih aplikacij in informacij na vseh lokacijah podjetja.”

Poslovanje je danes v veliki meri odvisno od storitev IT in sistemov za podporo vsakodnevnih operacij. Samo tradicionalno varnostno kopiranje ne more zagotoviti neprekinjenosti in obnovljivosti teh kritičnih poslovnih virov. Zato je potreben večplasten pristop, ki glede na pomembnost in poslovno vrednost zagotovi za vsak vir ustrezno raven zaščite. S priključitvijo XOsofta v svoj portfelj za inteligentno upravljanje shranjevanja CA omogoča svojim strankam uvedbo takšnega večplastnega pristopa – vključno s tradicionalnim varnostnim kopiranjem, shranjevanjem podatkov na drugi lokaciji in obnovitvijo v primeru odpovedi.
“Čeprav informacije niso prikazane v bilanci stanja, so dragoceno poslovno premoženje, ki bi ga morali ustrezno upravljati in zaščititi. Da bi podjetja lahko zadostila poslovnim potrebam, potrebam IT in potrebam po izpolnjevanju pogojev, morajo biti sposobna zagotoviti stalno razpoložljivost in hitro obnovljivost svojih kritičnih poslovnih informacij,” je dejal Brian Babineau, analitik v skupini Enterprise Strategy Group (ESG). “S prevzemom XOsofta bo CA lahko svojim strankam ponudil kombinacijo tradicionalnih tehnologij za varnostno kopiranje in naprednih tehnologij za upravljanje obnovitve sistemov, ki je potrebna za zagotavljanje različnih možnosti zaščite podatkov.”

CA namerava tržiti in podpirati celotno linijo XOsoftovih izdelkov, in sicer prek neposredne prodaje ter pooblaščenih XOsoftovih in CA-jevih partnerjev. Izdelki obsegajo:
– zaščito podatkov s kopiranjem WAN v realnem času za datotečne strežnike in zbirke podatkov za strežnike Windows, Microsoft Exchange, Microsoft SQL, Microsoft IIS in Oracle;
– neprekinjeno zaščito podatkov, ki v primeru njihove izolirane okvare omogoča takojšno obnovitev;
– razpoložljivost aplikacij prek popolnoma samodejne obnovitve in vzpostavitve za datotečne strežnike, Exchange, SQL, IIS in Oracle;
– usklajevanje mest za obnovitev v primeru odpovedi prek popolnoma samodejnih, načrtovanih testov obnovitvenega sistema organizacije brez motenj za produkcijsko okolje ali obstoječe zaščite podatkov;
– distribucijo in konsolidacijo za varnostno kopiranje iz centraliziranih oddaljenih izpostav, dostavo vsebin in spletne objave.

CA-jev BrightStor ARCserve Backup zagotavlja strankam izredno zmogljivo snemanje z diska na disk in na trak, enkripcijo, integrirano protivirusno zaščito, upravljanje medijev in varnostno kopiranje posnetkov ter možnost obnovitve. XOsoft tem zmožnostim dodaja še neprekinjeno zaščito in hitro obnovitev ter bistveno zmanjšuje delo z varnostnim kopiranjem in okni za varnostno kopiranje.
“CA-jeva široka in obsežna ponudba shranjevalnih tehnologij, v kombinaciji z obširnimi globalnimi viri za podporo in razvoj, prinaša širokemu in rastočemu krogu strank izredno prednost,” pravi Leonid Shtilman, CEO in ustanovitelj XOsofta, ki se pridružuje CA-ju kot predsednik za programsko opremo za upravljanje shranjevanja. “Veselimo se dela v CA-jevi skupini, kjer bomo lahko bolje služili svojim strankam.”

CA ni razkril pogojev prenosa, ki bo sledil nedavnemu prevzemu podjetja MDY Group International, Inc., vodilnega ponudnika programske opreme in storitev za upravljanje zapisov.


Prijavi napako v članku