Strojna oprema
18.08.2005 11:51

Deli z drugimi:

Share

C-7070 Wide Zoom je evropska kompaktna kamera leta

Kot potrditev uspehov, doseženih v lanskem letu, je Olympus ponovno prejel zelo cenjeno nagrado EISA. Kamera C-7070 Wide Zoom s 7 milijoni slikovnih točk je bila okronana za ‘evropsko kompaktno kamero leta 2005 – 2006″!

Evropsko združenje EISA (European Imaging & Sound Association), ki združuje 50 vodilnih revij z različnih področij (avdio, mobilna elektronika, video in fotografija) iz 20 evropskih držav, je zelo cenjeno zaradi svoje neodvisnosti in dobre presoje. Pri svojih odločitvah žirija išče nove proizvode, ki združujejo najboljše tako na področju tehnologije, značilnosti, oblike in ergonomije, upoštevajo pa tudi razmerje med ceno in značilnostmi.

Podeljeno priznanje ima že velik vpliv tako na urednike revij kot tudi na potrošnike, obenem pa pomeni tudi potrditev dosežka, ki ga je Olympus dosegel s tem modelom. Žirija EISA je namreč svojo odločitev utemeljila na naslednji način: “Kamera Olympus C-7070 Wide Zoom predstavlja optimalno združitev izjemnih značilnosti, dobre kakovosti slike in enostavnega upravljanja. Z vgrajenim tipalom CCD s 7 megapiksli in zoom objektivom, ki ustreza 27 do 110-mm pri 35-mm fotoaparatih, je ta kamera prava stvar. Obenem pa je pot do odlične fotografije povsem enostavna: opremljena je z vrtljivim 1,8-palčnim zaslonom, izjemno zmogljivo baterijo in sanmi za bliskavico s kontakti TTL, kar omogoča uporabo zunanje bliskavice Olympus FL. In kar je najboljše: ta zelo prilagodljiva kamera je na voljo po zelo razumni ceni.”


Prijavi napako v članku