Računalništvo, telefonija
25.04.2017 12:00

Deli z drugimi:

Share

Brother ima inovacijo leta


Brother ima inovacijo leta
Brother ima inovacijo leta

Brotherjeva serija treh tiskalnikov nalepk QL-800 je prejela priznanje EOPA 2017 za inovacijo leta.

Serija tiskalnikov nalepk QL-800 iz Brotherja, ki tiska črno-rdeče termične nalepke, je bila razglašena za inovacijo leta 2017 na podelitvi EOPA (European Office Products Awards).

V tej kategoriji se za priznanje za izjemno inovativnosti in potencial potegujejo tako izdelki, storitve, tehnologije kot procesi. Upošteva se izvirnost inovacije, zadostitev potrebam in pričakovan ali dosežen uspeh na tržišču.

Serija QL-800 je prva* na svetu, ki ponuja tiskalnike dvobarvnih termičnih nalepk za pisarne in dom. Specialist za tiskanje in tehnologijo Brother je serijo v Evropi ponudil januarja 2017, in sicer tri modele – z QL-800, QL-810W in QL-820NWB.

Tiskalniki nalepk Brother uporabljajo posebne toplotne medije skupaj z napredno elektroniko in programsko opremo. Toplota tiskalne glave se lahko natančno prilagodi tiskanju tako črne kot rdeče barve, brez potrebe po črnilu ali tonerju. Nalepke dolžine do 1 metra se tiskajo s hitrostjo 176 mm na sekundo in ločljivostjo 300 x 300 dpi.

Serija je idealna za obremenjene pisarne, ki zahtevajo velike količine nalepk z elementom vizualne diferenciacije z uporabo črne in rdeče barve. Tiskalniki nalepk se lahko uporabljajo za:
• izpostavitev določenih pisarniških datotek za hitro in enostavno iskanje
• označevanje alergenov na embalaži hrane
• bolj izstopajočo ponudbo in promocijo v prodajalnah
• vidne notranje začasne oznake

Serija je bila zasnovana za enostavno uporabo, s praktičnimi tipkami, izhodom, ki preprečuje zatikanje nalepk, samodejnim rezalnikom tipa giljotina in velikim grafičnim LCD-zaslonom (pri vodilnem modelu QL-820NWB). Družina QL-800 je združljiva z Mac-om in PC-jem ter izpolnjuje okoljske standarde European Energy Star.

Vmesni model QL-810W ima brezžično LAN povezljivost, vodilni QL-820NWB pa poleg tega še Bluetooth in žično povezljivost ter MFi-združljivost (ang. Made For iPod, iPhone and iPad), kar pomeni, da podpira povezovanje s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki Apple in Android. Nalepke lahko oblikujete z uporabo programske opreme P-touch Editor in jih naložite na QL-820NWB za tiskanje brez uporabe računalnika.

Sodniki so ocenili, da je serija QL-800 “resnično izboljšanje” izdelka, ki je že na voljo, in podpora dvobarvnemu tiskanju. Opazili so tudi priložnost za impresivno rast in dober odziv prodajalcev.

Jure Gaspari, regionalni predstavnik Brotherja za Slovenijo, Hrvaško in BiH, pravi: “Veseli nas, da smo prejeli priznanje za trio naprav, ki so prelomne za Brother. Ponosni smo, da smo pionirji na tem področju in vodilni po funkcionalnosti, ki jih tiskalniki ponujajo končnim uporabnikom, ter zadovoljni, da nas je podprla tudi industrija.”

Slavnostna večerja, na kateri so podelili priznanja, je potekala v Amsterdamu 8. marca v sklopu dogodka Partnerstvo OPI, ki združuje vodstvene delavce s področja prodaje v Evropi.

*na tržišču od januarja 2017

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku