Računalništvo, telefonija
11.02.2010 11:40
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžična računalniška miška Corky s sistemom polnjenja na klik

Brezžična računalniška miška Corky ne potrebuje okolju spornih baterij!
Brezžična računalniška miška Corky ne potrebuje okolju spornih baterij!

Brezžičnim računalniškim miškam

, ki jih potrebujemo za učinkovito delo s prenosniki, ko smo na terenu, se baterije pogosto izpraznijo ravno v nepravem trenutku. Teh težav pa zagotovo ne bomo imeli več, v kolikor bo na trg prispela inovativna računalniška miška, ki jo je pripravil inovator Adele Peters.

Brezžična računalniška miška Corky namreč električno energijo, potrebno za delovanje, pridobiva kar neposredno iz kinetične energije, ki se sprošča ob fizičnem pritisku na tipke, gibanju miške in celo ob uporabi sredinskega koleščka. Ker je ohišje računalniške miške izdelano iz recikliranih plastičnih komponent ter reciklirane in biološko razgradljive plute, bo to precej olajšalo njeno razgradnjo ob koncu njenega življenjskega cikla.

Ker je ekološka brezžična računalniška miška Corky inovatorja Adeleja Petersa šele idejna zasnova, je težko napovedati, ali bo izdelek kdaj sploh na voljo v prosti prodaji. Trenutno ni podatkov niti o tem, kdo bi jo lahko proizvajal. Tudi o maloprodajni ceni ekološke računalniške miške lahko zaenkrat le špekuliramo.


Prijavi napako v članku