Računalništvo, telefonija
22.12.2004 18:53
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžična glasba po vsem stanovanju

SMC Networks je razširil skupino omrežnih izdelkov za domačo zabavo EZ-Stream z novim brezžičnim vmesnikom za zvok EZ-Stream 2,4 GHz 11 Mb/s Wireless Audio Adapter. Novi brezžični vmesnik SMCWAA-B je združljiv s protokolom UPnP (Universal Plug and Play) in zagotavlja enostavno nastavljanje brezžičnega omrežja 802.11b ali 802.11g. Uporabnikom nudi možnosti za brezžično prenašanje ter dostopanje do glasbenih datotek v formatih MP3, M3U in WMA, shranjenih na osebnem računalniku, ter njihovo predvajanje na glasbenem stolpu.
Naprava je zaradi enostavnega in varnega dostopanja do glasbenih virov najbolj celovita rešitev za brezžično prenašanje glasbenih datotek. Moč jo je preprosto priključiti na osebni računalnik in upravljati prek daljinskega upravljalnika z velikim zaslonom LCD, ki nudi informacije o statusu naprave, nastavitvah in naslovih skladb. Z uporabo standardnih žičnih povezav se SMCWAA-B lahko priključi na katerikoli glasbeni stolp.
Za upravljanje z glasbenimi datotekami se lahko na osebni računalnik namesti program Musicmatch, s čimer se vzpostavi pravi strežnik za glasbo, ki omogoča upravljanje, odpiranje in predvajanje zvočnih datotek iz računalnika na glasbenem stolpu. Podpora protokolu UPnP zagotavlja tudi vzpostavitev več zvočnih strežnikov v enem omrežju, tako da lahko uporabniki v vsaki sobi poslušajo svojo najljubšo pretočno glasbo.


Prijavi napako v članku