Programska oprema
Varnost
06.06.2022 12:31
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačno zaščitite svojo e-pošto in končne točke

Malware, phishing, ransomware, BEC (Business Email Compromise), lažno predstavljanje, kraja gesel in uporabniških računov, izsiljevanje… Kako se braniti brezplačno in enostavno?
Vir: Veracomp
Vir: Veracomp

Napadalci vsak dan uporabljajo vse bolj izpopolnjene metode, možnost kompromisa pa je vse večja. Se sprašujete, ali ste bili kdaj tarča napadalca? Ali zdaj nekdo poskuša “vlomiti” vaš sistem? Ali imate prednostno protivirusno rešitev, vendar želite dodatno zaščito? 

Po teh vprašanjih je Trend Micro predstavil storitev Security Assessment Service, brezplačno storitev, ki olajša odkrivanje groženj in preprečuje zlonamerne dejavnosti. Security Assessment identificira vse file-based in ščiti vaše končne točke in e-pošto podjetja.

Kaj je Security Assessment Service? 

Trend Micro Security Assessment prihrani čas, potreben za analizo groženj. Rešitev je enako primerna za MSP podjetja in končne uporabnike. Varnostna ocena še posebej olajša odkrivanje groženj, dostavljenih prek Office 365 ali Google Workspace. 

Vsaka ocena vključuje podroben vpogled v doslej neopažene grožnje v celotni organizacijski strukturi. Po končani analizi vam storitev prek podrobnih poročil zagotovi vpogled v raven vaše zaščite. Storitev bo pokazala tudi, kako učinkovita je vaša varnostna programska oprema. 

Če želite začeti uporabljati storitev, si morate vzeti le nekaj minut in opraviti nekaj preprostih korakov. Po uspešni registraciji in prijavi v konzolo boste morali najprej izbrati varnostno oceno, do katere želite dostopati. Izbirate lahko med At-Risk Cloud Mailbox Assessment, At-Risk Endpoint Assessment in Trend Micro Vision One Risk Assessment. 

Kako zaščititi e-pošto s Security Assessment?

E-pošta je še vedno najpomembnejše in najpogosteje uporabljeno orodje za poslovno sodelovanje. Časi, ko smo se bali, da bomo v nabiralniku naleteli na neželeno pošto, so že davno minili. Ko primerjamo vsiljeno pošto z možnostjo, da nam nekdo dostavi zlonamerno programsko opremo po e-pošti, postane vsiljena pošta skoraj tako dobrodošla. 

Sodobno poslovanje je močno odvisno od e-pošte in vsaka organizacija se sprašuje, kako se zaščititi pred kibernetskimi napadi, dostavljenimi po e-pošti. Kako olajšate odkrivanje groženj? Kako se izogniti kraji poverilnic ali izsiljevanja in izsiljevanja po elektronski pošti? S storitvijo Trend Micro Security Assessment lahko popolnoma brezplačno zaženete zaznavanje groženj v e-pošti. 

Kako začeti odkrivanje groženj? 

Če želite zagnati Security Assessment za e-poštne storitve, morate najprej imeti dostop do svojega e-poštnega predala. Storitev bo nato skenirala vso vašo pošto, ki ste jo prejeli v zadnjih sedmih do 30 dneh, od vseh uporabnikov v vašem okolju. 

Security Asssessment analiza bo potekala glede na kompleksnost vašega okolja. Ne glede na to, ali traja nekaj ur ali nekaj dni, vam ne bo treba skrbeti za delovanje storitve. Najpomembneje je, da storitev ne bo vplivala na delovanje vaše e-pošte. 

Po zaključku analize boste lahko dostopali do poročila s podrobnimi rezultati. V povzetku boste našli število skeniranih nabiralnikov ali sporočil. Prav tako boste v poročilu naleteli na informacije o možni ceni za določeno detekcijo, izraženo v ameriških dolarjih. Te informacije vam bodo dale predstavo o tem, kako škodljiva je določena grožnja za vašo organizacijo. 

Poleg ocene e-pošte boste izvedeli tudi, kateri uporabniki so v istem okolju bolj izpostavljeni kibernetskim napadom kot drugi. Upravičenci so razdeljeni glede na relativno stopnjo tveganja glede na pet kategorij groženj. 

Poleg tega, da boste ugotovili, kateri uporabniki predstavljajo posebno tveganje za organizacijo, boste izvedeli tudi razloge za njihovo izpostavljenost. Tako boste vedeli, katere uporabnike je treba dodatno poučiti o grožnjah ali jih posebej zaščititi pred napadi. 

Kaj pa zaščita končne točke? 

Če želite zagnati oceno zaščite vaših končnih točk, morate najprej prenesti orodje in ga zagnati na vseh ravneh (končnih točkah). Ko zbere informacije o sistemu in vzrokih za morebitno zlonamerno programsko opremo, bo varnostna ocena samodejno uporabila iste podatke za poglobljeno analizo okolij vaših končnih točk. 

Vsa hramba in obdelava podatkov bo v skladu z GDPR in drugimi regulativnimi zahtevami. Ko ga zaženete, lahko kadar koli ustavite oceno ali analizo. 

Po končani analizi boste lahko dostopali do podrobnih podatkov o številu pregledanih končnih točk, odkriti zlonamerni programski opremi, možnih grožnjah… 

Trend Micro Security Assessment vam daje vpogled v raven vaše popolne zaščite v samo nekaj preprostih korakih. S tem brezplačnim orodjem se boste lažje izognili ranljivostim v vaši varnostni strategiji in zapolnili varnostne vrzeli.

Za več informacij o Trend Micro Security Assessment Service se obrnite na trendmicro@veracompadria.com.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VERACOMP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VERACOMP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VERACOMP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več