Računalništvo, telefonija
28.09.2005 20:01
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačno deskanje v spletni kavarni Makijato


Utrinek z otvoritve

V središču Domžal je vrata odprla spletna kavarna Makijato Cyber Caffe, ki bo obiskovalcem ponujala brezplačno deskanje po spletu in elektronsko komuniciranje. Brezplačen dostop do interneta prek ADSL je omogočilo podjetje VOLJATEL, ki želi v skladu s svojimi poslovnimi cilji in poslanstvom predstaviti ter omogočiti hiter dostop do interneta čim širšemu krogu uporabnikov. Odprtje spletne kavarne je s 5-letno koncesijo podprla občina Domžale, računalniško opremo pa je prispevalo podjetje FMC iz Ljubljane.

Spletna kavarna Makijato se nahaja v neposredni bližini domžalskega nakupovalnega centra in Gimnazije Domžale, njen glavni namen pa je postati informativna in internetna točka mladine in poslovnih ljudi v Domžalah in širši okolici, kjer lahko brez omejitev dostopajo do spleta. Opremljena je z osmimi najsodobnejšimi računalniki s širokopasovnim dostopom do interneta prek tehnologije ADSL. “Z odprtjem Makijato Cyber Caffeja uporabnikom ponujamo prijeten družabni prostor, kjer lahko po mili volji deskajo po spletu in komunicirajo. S pomočjo VOLJATEL-a smo uresničili namero, da bi bila naša osrednja storitev brezplačna. Obiskovalcem bomo ponudili pravo malo pisarno z vso pripadajočo opremo,” je ob otvoritvi dejal Jure Filip, eden izmed pobudnikov projekta.

Poleg osmih ožičenih računalnikov je v cyber caffeju Makijato na voljo tudi brezžični dostop do interneta. Obiskovalci lokala lahko s pomočjo lastne brezžične opreme, na primer prenosnika ali dlančnika, brezplačno uporabljajo spletne storitve in neomejeno dostopajo do interneta.


Prijavi napako v članku