Varnost
08.06.2009 11:33

Deli z drugimi:

Share

Brezplačni spletni protivirusni in protivohunski pregledovalnik

Uporabniki lahko na enostaven način preverijo »zdravje« svojega računalnika – preko spletne strani.
Uporabniki lahko na enostaven način preverijo »zdravje« svojega računalnika – preko spletne strani.

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Amis, je predstavilo nov brezplačni spletni protivirusni in protivohunski pregledovalnik. Storitev imenovana F-Secure Online Scanner omogoča zaznavanje virusov, vohunskih programov in drugih škodljivih programov preko spletnega brskalnika.

Storitev je doslej uporabilo že več milijonov uporabnikov. Glede na statistiko je okoli 20 odstotkov uporabnikov, ki sprožijo spletni pregled, dejansko okuženih z različnimi škodljivimi programi.

Sean Sullivan iz laboratorijev podjetja F-Secure je povedal: “Po pregledu računalnika z uporabo spletnega pregledovalnika je smiselno uporabiti tudi orodje F-Secure Health Check. Le-to vas opozori, ali imate na računalniku morda programe, ki vsebujejo varnostne luknje.”

Brezplačni spletni pregledovalnik sicer služi zgolj pregledu trenutnega stanja računalnika in kasneje ne zagotavlja neprekinjene zaščite. Za le-to je potrebno namestiti protivirusni program.

Novosti v novem F-Secure spletnem pregledovalniku so med drugimi podpora za Firefox, hiter pregled (Quick scan), nov uporabniški vmesnik, storitev pa je po novem na voljo v 20 jezikih, tudi v Slovenščini.


Prijavi napako v članku