Varnost
17.09.2021 13:54
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačni webinar: Zaščitite podjetje pred napadi botov in škodljivimi napravami

Varnost podjetij je vse bolj pomembna, saj so napadalci vse bolj pretkani in jih brez strokovnjakov za kibernetsko varnost težko prelisičimo.
Na brezplačnem webinarju boste izvedeli, kako zaščititi svoje podjetje pred napadi botov in škodljivimi napravami, hkrati pa tudi, kako izboljšati uporabniško izkušnjo strank.
Na brezplačnem webinarju boste izvedeli, kako zaščititi svoje podjetje pred napadi botov in škodljivimi napravami, hkrati pa tudi, kako izboljšati uporabniško izkušnjo strank.

Udeležite se BREZPLAČNEGA WEBINARJA in ugotovite, kako napadalci delujejo ter kako se izogniti napadom botov. Prijava vas nič ne stane, izvedeli pa boste ogromno uporabnih informacij. Poskrbite za varnost podjetja danes, saj je napadov iz dneva v dan več, nihče pa si ne želi postati talec spletnih nepridipravov.

Na brezplačnem webinarju, ki bo potekal v angleškem jeziku, boste izvedeli, kako zaščititi svoje podjetje pred napadi botov in škodljivimi napravami, hkrati pa tudi, kako izboljšati uporabniško izkušnjo strank. Izvedeli boste tudi vse o tehnologijah, ki so v pomoč uslužbencem, ki skrbijo za varnost, in tveganji pri vsakodnevnih opravilih.

Kdaj? Sreda, 29. septembra (10:00 – 11:30)

Na brezplačni webinar se prijavite TUKAJ.

Prijava vas nič ne stane, boste pa ogromno pridobili.

10:00 – 10:45

Preprečite napade botov

Aplikacije, ki hranijo veliko občutljivih podatkov, so bistvenega pomena za številna podjetja. So tudi ključna točka napada kibernetskih kriminalcev, zlasti ko govorimo o finančnih goljufijah in zlorabah. Predstavili vam bodo, kako zaščititi svoje aplikacije pred boti in drugimi avtomatiziranimi napadi.

Pokazali bodo, kako zmanjšati izgube zaradi goljufij in zlorab, izboljšati delovanje aplikacij in čas njihovega delovanja, preprečiti najzahtevnejše napade …

10:45 – 11:15

Zaščitite spletno stran pred škodljivimi napravami

Strokovnjaki vam bodo pokazali, kako delovati v realnem času z uporabo naprednega zbiranja signalov in algoritmov AI za prepoznavanje naprav, ki obiskujejo vaše spletno mesto. Obravnavali bodo tudi vprašanja, kot so odkrivanje napadov in analiza ublažitve z identifikacijo naprave, vključitev edinstvenega ID -ja naprave v logiko usmerjanja za boljše upravljanje in optimizacijo omrežnega prometa, spremljanje vedenja strank pri ustvarjanju novih računov ali bančnih operacijah …

Sledila bodo vprašanja in kviz s super nagradami.

Na brezplačni webinar se prijavite TUKAJ.

Prijava vas nič ne stane, boste pa ogromno pridobili.

Se vam zdi, da imate težave z botom?

Če imate težavo z botom, boste verjetno med drugim zasledili tudi padec ocen blagovne znamke ter zvestobe strank. Morda ste težavo že poskušali rešiti sami z omejevanjem hitrosti, blokiranjem IP in geografskim blokiranjem, ugledom, prstnimi odtisi, CAPTCHA in večfaktorsko avtentikacijo. Toda to je neskončna bitka, v kateri je skoraj nemogoče ostati korak pred napadalci, medtem pa so stranke, ki na primer ne morejo dokončati nakupa na vaši spletni strani, vse bolj nejevoljne.

Na pomoč pokličete strokovnjaka, tukaj pa vam ponujamo nekaj vprašanj, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi, ali so njegove rešitve ustrezne za ublažitev posledic napada v vašem okolju.

  • Kako se ponudnik rešitve loti napada in ponovnih poskusov napadalcev?

Če je ugotovljeno, da imate opravka z boti, se napadalci verjetno ne bodo zlahka predali, ampak bodo nenehno poskušali znova. To je osnovna ekonomija napadalcev, kar pomeni, da je to vaše najpomembnejše vprašanje. Ko bo vzpostavljen varnostni protiukrep, se bodo vztrajni napadalci znova opremili, da bodo obšli nadzor blažitve z različnimi metodami, orodji in celo umetno inteligenco. Žrtve napolnjevanja poverilnic pravijo, da je boj proti botom in avtomatizaciji sam po sebi podoben igranju udarca. Plačate prodajalcu, da igra to igro namesto vas, zato vprašajte, kako bi se tega lotili.

  • Ali bo rešitev dramatično povečala nejevoljo strank?

CAPTCHA in MFA lahko pripomoreta k nezadovoljstvu za vaše stranke. Stopnja odpovedi se giblje od 15 % do 50 % in vodi do velikega opuščanja nakupov in zmanjšanja zadovoljstva uporabnikov. In vaša stranka se morda nikoli več ne bo vrnila niti po eni negativni uporabniški izkušnji.

Zato dobro premislite o ponudnikih varnostnih rešitev, ki se zanašajo na protiukrepe, za katere je znano, da uvajajo trenja, ki bodo frustrirala uporabnike, napadalci pa se jih lahko tako ali tako pogosto izognejo.

  • Kako storitev obravnava lažno pozitivne rezultate?

Lažno pozitiven rezultat za prodajalca je, ko označi pravega človeka kot bot. Lažno negativno je, ko bot označijo kot človeka. Ponudnik varnostne storitve se mora odzvati na problem lažno pozitivnih rezultatov, tako da se lahko vi na stranko obrnete in jo nemudoma obravnavate.

  • Kako se ponudnik storitve prilagodi, ko se napadalec izogne zaznavi?

Varnostni strokovnjak se mora odzvati tudi, ko usposobljeni napadalec zaobide vse protiukrepe. Morda ne veste, da je napadalcu uspelo, dokler ne vidite stranskih učinkov (prevzem računa, goljufija, popačena poslovna analitika itd.). Takrat mora varnostni strokovnjak zagotoviti hitro rešitev in skupaj z vami odpraviti težavo.

  • Kako varnostni strokovnjak obravnava goljufije, za katerimi ni bot, ampak človek?

Odločen, usposobljen napadalec bo ročno vnesel poverilnice, da bi se izognil avtomatizaciji varnostnega sistema, kar lahko vodi v prevzem računa in goljufijo. Prodajalec mora biti sposoben ugotoviti, ali je človek zaupanja vredna stranka ali goljuf, in nato ustrezno ukrepati.

To je le nekaj vprašanj, na katera vam mora strokovnjak, ki bo vaše podjetje ščitil pred napadalci, odgovoriti. Potem so tu še vprašanja, kot na primer:

  • Kako bo strokovnjak v primeru napada zaščitil ostale stranke?
  • Kako zahtevno je uvesti rešitev, ki zagotavlja varnost in kako sistem vzdrževati?
  • Katere vrste napadov je varnostni strokovnjak usposobljen odkriti?
  • Kako hitro je sposoben odkriti in rešiti težavo?

Vse to in še več boste izvedeli na webinarju Zaščitite podjetje pred napadi botov in škodljivimi napravami.

Na brezplačni webinar se lahko prijavite TUKAJ.

Prijava vas nič ne stane, boste pa ogromno pridobili.

Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost kibernetska varnost

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178