Računalništvo, telefonija
01.02.2021 06:55
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bomo telefone kmalu polnili kar na daljavo?

Bomo telefone kmalu polnili kar na daljavo?
Bomo telefone kmalu polnili kar na daljavo?

Pametni telefoni so že kar nekaj časa izjemno pomemben faktor našega vsakdanjega življenja in verjamemo, da bo tako ostalo še dolga leta. Da pa telefoni za idealno uporabniško izkušnjo potrebujejo še kakšno dodatno novost, so prepričani inženirji podjetja Xiaomi, ki načrtujejo nadvse zanimivo brezžično polnjenje.

Xiaomi namreč pripravlja brezžični polnilni sistem MiAirCharge, ki naj bi omogočal brezžično polnjenje na oddaljenosti več metrov od polnilne naprave. Novost bo opremljena s kar 144 antenami, ki bodo mobilne naprave polnile preko usmerjenega toka mikrovalov. Čeprav bo polnilna moč novega sistema na začetku zgolj pet vatov, so pri podjetju Xiaomi prepričani, da jo bo v prihodnje mogoče dodatno povečati.

Pri polnilnem sistemu Xiaomi MiAirCharge bo za natančno polnjenje skrbela umetna inteligenca, ki bo samodejno zaznala združljivo napravo in pričela s polnjenjem. Trenutno še ni znano, kdaj bo novi polnilni sistem zaživel v praksi. Po vsej verjetnosti bo za to potrebnega še kar nekaj časa, ko pa bo novost na voljo, smo prepričani, da bo sprejeta z odprtimi rokami. Upajmo le, da bo novi polnilni sistem tudi cenovno dostopen.


Prijavi napako v članku