Računalništvo, telefonija
04.05.2020 08:21
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bodo Applovi uporabniki lahko urejali že poslana sporočila?

Aplikaciji Apple Messages bodo dodali nove uporabne funkcije.
Aplikaciji Apple Messages bodo dodali nove uporabne funkcije.

Z aplikacijo Messages lahko uporabniki mobilnih naprav podjetja Apple pošiljajo in prejemajo sporočila, fotografije, videoposnetke in zvočna sporočila. Prilagodijo jih lahko z animiranimi učinki, nalepkami Memoji, aplikacijami iMessage in še mnogo več. Kmalu pa naj bi prejeli še eno možnost, ki je že dlje časa na voljo uporabnikom konkurenčnih sporočilnih sistemov, kot so Viber, Slack in Telegram.

Podjetje Apple je namreč vložilo patentno zahtevo, ki opisuje nove funkcije in povsem prenovljeni grafični uporabniški vmesnik za sporočanje. Med njimi je tudi možnost oziroma funkcija, ki bo omogočala urejanje že poslanih sporočil. To pomeni, da bo imel uporabnik možnost dodatnega urejanja poslanega sporočila.

Patent opisuje tudi možnost razširitve aplikacije Messages z novimi funkcionalnostmi, kot je na primer uporaba funkcije Apple Pay, ne da bi zapustili aplikacijo. S tem pristopom bo Apple konkuriral aplikacijam oziroma storitvam, kot je na primer WeChat. Ta namreč vključuje tudi “mini” programe znotraj same aplikacije za sporočanje z namenom izvajanja drugih dejavnosti, kot so igranje iger in nakup vozovnic prek spleta.


Prijavi napako v članku