Tablični računalniki
18.08.2012 12:53

Deli z drugimi:

Share

Tablice z Windowsi bodo nesramno poceni

Bodo nizke cene tablic z Windowsi RT in Windowsi 8 povzročile predpraznično nakupovalno evforijo?
Bodo nizke cene tablic z Windowsi RT in Windowsi 8 povzročile predpraznično nakupovalno evforijo?

Na svetovnem spletu se že dalj časa pojavljajo različne govorice o tem, koliko naj bi bilo potrebno odšteti za prihajajoče tablice s prednameščenima operacijskima sistemoma Windows RT in Windows 8. Medtem ko je doslej bolj kot ne šlo zgolj za špekulacije, se je tokrat o maloprodajni ceni novih tabličnih računalnikov razgovoril eden od izvršilnih direktorjev podjetja Lenovo. Ta je spregovoril za priznani spletni portal Bloomberg.

Kot vse kaže bodi tablični računalniki s prednameščenima operacijskima sistemoma Windows RT in Windows 8 Pro vsaj na začetku nesramno poceni. Maloprodajne cene vstopnih različic tablic s štirijedrnim procesorjem Nvidia Tegra 3 in mobilnim operacijskim sistemom Windows RT se bo namreč gibale med preračunanimi 160 in 240 evri. Tablico za preračunanih 160 evrov naj bi v prodajo ponudil Microsoft. Za tablice z Intelovimi procesorji in operacijskim sistemom Windows 8 pa bo potrebno odšteti med preračunanimi 490 in 570 evri. Microsoft skupaj s poslovnimi partnerji računa predvsem na to, da bodo z nizko maloprodajno ceno takoj osvojili pomemben delež trga tablic.

Izvršilni direktor podjetja Lenovo se seveda ni mogel izogniti vprašanju, koliko naj bi bilo potrebno odšteti za njihovo super tablico ThinkPad Tablet 2, ki se lahko pobaha z operacijskim sistemom Windows 8, brezstično tehnologijo NFC, bralnikom prstnih odtisov in priročnim pisalom, shranjenim v ohišju tablice. Ker ta ni želel razkriti maloprodajne cene, je podal le oceno. Ta ocenjuje, da bo potrebno za tablični računalnik ThinkPad Tablet 2 odšteti med preračunanimi 240 in 400 evri. Glede na to, da gre za izjemno zmogljivo tablico, bodo trgovci onkraj luže zanjo po vsej verjetnosti zahtevali več kot preračunanih 350 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo tablični računalniki

Prijavi napako v članku