Telefoni
15.08.2011 08:51
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bodo mobilniki prihodnosti opremljeni z zračnimi blazinami?

Bodo naše dragocene mobilne naprave v bližnji prihodnosti varovale miniaturne zračne blazine?
Bodo naše dragocene mobilne naprave v bližnji prihodnosti varovale miniaturne zračne blazine?

Brez mobilnega telefona nam danes živeti ni. Ker se za nakup dragocenih naprav pogosto vežemo na ponudnika mobilne telefonije za dve leti, ni prav prijetno, če nam naprava pade na tla in se pokvari. Z namenom zmanjševanja poškodb dragocenih napravic, sta Jeff Bezos (predsednik) in Greg Heart (podpredsednik) podjetja Amazon patentirala napreden varnostni sistem. Ta naj bi pred neželenimi padci in udarci obvaroval tako mobilne telefone kot druge prenosne naprave.

Jeff Bezos in Greg Heart sta dejansko patentirala varnostni sistem, ki je grajen na osnovi miniaturnih zračnih blazinic in »plinskih curkov«. Gibanje naprav bodo nadzorovali giroskop, kamera, infrardeči žarki, radar in drugi senzorji za določanje gibanja, naklona in razdalje od drugih predmetov. Če nam bo mobilnik po nesreči padel iz rok, se bodo samodejno sprožile vgrajene miniaturne zračne blazine. Te se bodo v trenutku napolnile s stisnjenim zrakom oziroma ogljikovim dioksidom.

Kar je pri inovativnem varnostnem sistemu za prenosne naprave slabo, je to, da gre šele za idejno zasnovo. Ker gre tu za izjemno uporabno zamisel (odvisno od vrednosti prenosne naprave), je povsem možno, da bi zamisel Jeffa Bezosa in Grega Hearta lahko nekoč dejansko ugledala luč sveta.


Prijavi napako v članku